ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τα πρώτα καρπούζια στα θερμοκήπια χαμηλής κάλυψης άρχισαν να ξεφυτρώνουν στην Τριφυλία


Τα πρώτα θερμοκήπια χαμηλής κάλυψης με καρπούζια άρχισαν να ξεφυτρώνουν στην Τριφυλία και οι παραγωγοί τρέχουν να προλάβουν όσο ο καιρός είναι καλός.

Τα πρώτα κτήματα φυτεύτηκαν, σε Αγρίλη, Λιμενάρι, Μαραθοπόλη, Λαγκούβαρδο και στην περιοχή της Τερψιθέας, με υπερπρώιμα υβρίδια καρπουζιών με στόχο την γρήγορη συγκομιδή.

Οι καρπουζοπαραγωγοί θα πρέπει να προσέξουν γιατί η καλλιέργεια του πρώιμου καρπουζιού είναι συνυφασμένη με τις καιρικές συνθήκες, ακόμη και στην περίοδο της συγκομιδής. Ακόμη και η τιμή του προϊόντος είναι συνδεδεμένη με τις καιρικές συνθήκες τις ημέρες της συγκομιδής.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος :«οι συνθήκες που επικρατούν αυτές τις μέρες είναι πολύ καλές. Η ηλιοφάνεια και οι καλές θερμοκρασίες έδωσαν τη δυνατότητα στους παραγώγους να κάνουν τις πρώτες φυτεύσεις. Ήδη, τις δύο τελευταίες μέρες ξεκίνησε η φύτευση πρώιμου καρπουζιού στην περιοχή μας και οι παραγωγοί βρίσκονται είτε σε στάδιο προετοιμασίας ή μεταφύτευσης των νεαρών φυτών στο χωράφι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να βιαστούμε, είναι ακόμη νωρίς. Οι παραγωγοί κατά την μεταφύτευση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τις πρώτες ημέρες μετρά την μεταφύτευση θα πρέπει να γίνει ένα ριζοπότισμα με σκευάσματα πυκνά σε φώσφορο ώστε να ένα διευκολυνθεί η ριζοβολιά των φυτών και το καλό ξεκίνημα».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καλλιέργεια θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, δηλαδή περίπου 6.000 στρέμματα.

gargalianoionline.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Τα πρώτα καρπούζια στα θερμοκήπια χαμηλής κάλυψης άρχισαν να ξεφυτρώνουν στην Τριφυλία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: