Ποιός μπορεί καλύτερα;

Του Γιάννη Πετράτου, υποψηφίου συμβούλου – Τμήμα Εμπορίου της παράταξης Ανεξάρτητης Ενωτικής Επιμελητηριακής Πρωτοβουλίας Βρισκόμαστε σε...


Του Γιάννη Πετράτου, υποψηφίου συμβούλου – Τμήμα Εμπορίου της παράταξης Ανεξάρτητης Ενωτικής Επιμελητηριακής Πρωτοβουλίας

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που τα πάντα γύρω μας καταρρέουν: Η οικονομία σχεδόν δέκα χρόνια τώρα είναι στο ναδίρ, οι αξίες μας κινδυνεύουν να πάνε περίπατο και οι αξιοπρεπείς επαγγελματίες προσπαθούν να παραμείνουν ενεργοί.

Κάθε μήνας είναι «έμπα ψυχή, έβγα ψυχή» γιατί δεν ξέρουμε αν στο τέλος του μήνα θα έχουμε τα ταμειακά να πληρώσουμε τις βασικές μας υποχρεώσεις, οι οποίες αυξάνονται, ενώ τα έσοδα μειώνονται.

Ψάχνουμε για διεξόδους, ψάχνουμε στηρίγματα, κοντολογίς, ψάχνουμε αναπτυξιακή προοπτική, η οποία θα μας οδηγήσει σε ένα ασφαλές οικονομικά και επιχειρηματικά περιβάλλον και θα μας δώσει ελπίδα για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές, οι δυνάμεις μας έχουν συρρικνωθεί όπως και η οικονομία μας, οι οικογένειες μας έχουν ανάγκες οι οποίες είναι ανελαστικές.

Μοναδική διέξοδος όπως έχει αποδειχτεί είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας, το οποίο με μία προοδευτική πολιτική μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει τις βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας. Τα προηγούμενα έξι χρόνια βάλαμε το λιθαράκι για να δώσουμε στην περιοχή μία νέα ταυτότητα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Προσπαθούμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες, δημιουργήσαμε καλύτερους δεσμούς με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Πάτρας, με στόχο πρώτα να κρατήσουμε εδώ τα παιδιά μας και έπειτα να βρούμε νέα προϊόντα μέσα από την έρευνα που παράγεται. Βρήκαμε το σπίτι του πιο δυνατού προϊόντος της περιοχής μας, το καρναβαλικό χωριό, βάλαμε πλάτη στην προώθηση των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας. Σταθήκαμε αρωγοί σε όλη την επιχειρηματικότητα όπου χρειάστηκε.

Έχει γίνει δουλειά δεν πρέπει να την σπαταλήσουμε, δεν πρέπει να την πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων. Υπάρχει όραμα για την επόμενη ημέρα το οποίο μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει την οικονομική δυσπραγία των υφεσιακών πολιτικών, υπάρχει θέληση γι’ ακόμα περισσότερη δουλειά, η οποία μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές στην περιοχή μας. Ελάτε μαζί μας, άλλωστε ποιος μπορεί καλύτερα;
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 

Σχόλια