Άρπαξαν 20 τόνους αβοκάντο στα Χανιά...

Μαζί με τη σοδειά τους έχουν χάσει και τον... ύπνο τους οι παραγωγοί αβοκάντο στα Χανιά, που πέφτουν το τελευταίο διάστημα θύματα συστημ...


Μαζί με τη σοδειά τους έχουν χάσει και τον... ύπνο τους οι παραγωγοί αβοκάντο στα Χανιά, που πέφτουν το τελευταίο διάστημα θύματα συστηματικών κλοπών.

Υπολογίζεται ότι η συγκομιδή που έχει κάνει φτερά αγγίζει τους 20 τόνους! Οι απελπισμένοι παραγωγοί, που μιλούν για δράση οργανωμένου κυκλώματος, ζητούν να ενταθεί η αστυνόμευση στην περιοχή και να εντοπιστούν οι χώροι όπου κρύβουν οι δράστες τις κλεμμένες ποσότητες αβοκάντο.

Ο τρόπος δράσης είναι πάντα ίδιος. Πηγαίνουν στα χωράφια, κόβουν τα αβοκάντο και τα αφήνουν επιτόπου. Μετά τα μεσάνυχτα επιστρέφουν με αγροτικά φορτηγά και φορτώνουν τον κλεμμένο καρπό, τον οποίο, χρησιμοποιώντας κατάλληλους συνεργούς, ρίχνουν στην αγορά σε μεσάζοντες ή λαϊκές αποκομίζοντας καθαρό και ξεκούραστο κέρδος.

Το προεδρείο του Συνεταιρισμού Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, στην οποία έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση, ζητώντας προστασία για να μην οδηγηθούν τα πράγματα στην αυτοδικία. Ο δικηγόρος του συνεταιρισμού Ευτύχης Μαυρογένης χαρακτήρισε σε δηλώσεις του κακουργηματικές ενέργειες τις κλοπές και αναφέρθηκε σε σύμπραξη της εγκληματικής οργάνωσης με κλεπταποδόχους που διακινούν τα κλεμμένα προϊόντα.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια