Πολωνία: Αυστηρότερες ποινές στους καλλιεργητές μεταλλαγμένων

Υπέρ της τροποποίησης του νομοσχεδίου της χώρας σχετικά με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ψήφισε το πολωνικό κοινοβούλιο. Σε ...


Υπέρ της τροποποίησης του νομοσχεδίου της χώρας σχετικά με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ψήφισε το πολωνικό κοινοβούλιο. Σε μια κίνηση που αποσκοπεί στον περαιτέρω περιορισμό της καλλιέργειας ΓΤΟ, η νέα νομοθεσία αυστηροποιεί το καθεστώς κυρώσεων για τα άτομα που, καλλιεργώντας μεταλλαγμένα, προκαλούν βλάβες στον άνθρωπο και το περιβάλλον στην Πολωνία.

Σύμφωνα με την ψηφοφορία, το άρθρο 1 του νομοσχεδίου θα τροποποιηθεί, ώστε να δηλώσει ότι, εφόσον «οι ενέργειες που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 1α βλάψουν τη ζωή ή την υγεία του ανθρώπου ή του περιβάλλοντος, ο δράστης θα υπόκειται σε ποινή φυλάκισης 2-5 ετών».

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή σε σύγκριση με το παρελθόν, αφού μέχρι σήμερα η ελάχιστη ποινή για παρόμοια παραπτώματα είχε καθοριστεί σε τρεις μήνες φυλάκισης.

Μετά τη δεύτερη ανάγνωσή του, το νομοσχέδιο υποβλήθηκε στην Επιτροπή Περιβαλλοντικής Προστασίας, Φυσικών Πόρων και Δασοκομίας του κατώτερου τμήματος του πολωνικού κοινοβουλίου για περαιτέρω εργασίες σχετικά με τις διατάξεις του. Στη συνέχεια, αφότου εγκριθεί, θα υποβληθεί στη Γερουσία.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια