Η γεωργία είναι πολύ σημαντική για το μέλλον όλων των πολιτών

Το 94% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν πολύ σημαντική για το μέλλον τη γεωργία, έναντι του 92% στην ΕΕ, σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα του...


Το 94% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν πολύ σημαντική για το μέλλον τη γεωργία, έναντι του 92% στην ΕΕ, σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα του ειδικού Ευρωβαρόμετρου για την Κοινή Γεωργική Πολιτική.

Παράλληλα, σχεδόν 3 στους 4 Έλληνες πολίτες θεωρούν πως η ΚΓΠ ωφελεί όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους αγρότες.

Ως προς την κατάσταση των αγροτικών περιοχών συγκριτικά με την περίοδο πριν από μια δεκαετία, οι ερωτώμενοι θεωρούν βελτιωμένη την ευρυζωνική ? διαδικτυακή και τηλεφωνική τους κάλυψη σε ποσοστό 66% (ΕΕ 64%), ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο ως προς την κοινωνική τους ένταξη, με το 35% (ΕΕ 28%) να δηλώνει πως έχει παραμείνει η ίδια και το 32% (ΕΕ 30%) να πιστεύει πως έχει χειροτερέψει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στον τομέα της γεωργίας, όπου παρουσιάζεται και η μεγαλύτερη ίσως απόκλιση μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Σύμφωνα με αυτά, 65% (ΕΕ 43%) των Ελλήνων θεωρεί πως η κατάσταση έχει χειροτερέψει, έναντι του 32% (ΕΕ 49%) που θεωρεί πως είναι στάσιμη ή πως έχει βελτιωθεί.

Τέλος, 1 στους 3 Έλληνες (30%), δηλώνουν μη ενημερωμένοι για την στήριξη που παρέχει η ΕΕ μέσω της ΚΓΠ, ποσοστό αρκετά υψηλό και για τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (32%).

Ν.Μ. | Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδα: https://ec.europa.eu/greece/sites/greece/files/docs/20180226_ebs_473_fact_el_el.pd
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια