«Μέλι Λήμνου: Ένα φυσικό διατροφικό προϊόν ανεκτίμητης αξίας»

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λήμνου διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο: «Μέλι Λήμ...


Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λήμνου διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο: «Μέλι Λήμνου: Ένα φυσικό διατροφικό προϊόν ανεκτίμητης αξίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 18:00 στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα στην Μύρινα της Λήμνου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς, του προέδρου του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λήμνου Δημήτρη Παλαιολόγου του προέδρου Τ.Ε.Τ.Δ., Αναπληρωτή Καθηγητή Χαράλαμπου Καραντώνη και της προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου Τ.Ε.Τ.Δ. Κωνσταντίνας Θάνου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Το μέλι της Λήμνου: Ένα παράδειγμα της εξέλιξης του μελιού στην χώρα μας» από τον Γιώργο Πίττα, πρόεδρος και διευθύνοντα σύμβουλο της «Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ», και αντιπρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού & Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης, πρόεδρο FEEDM, πρόεδρο ΣΕΤΣΕΜ (Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού), ταμίας ΣΕΒΤ.

Η επόμενη ομιλία θα έχει θέμα: «Από την Ελληνική μέλισσα στις αγορές του κόσμου: η περίπτωση της APIVITA» από τον Αναστάσιο Τσουκαλά, Head of Kosmos Human Resources, APIVITA S.A. και στη συνέχεια θα γίνει ομιλία με θέμα: «Μελισσοκομία στη Λήμνο: προκλήσεις και προοπτικές» από τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχριστοφόρου, από το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Τεχνολογίας Τροφίμων, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Ε.Ρ.Β.Α.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία για τις: «Αντιμικροβιακές ιδιότητες μελιού και βιοδραστικά συστατικά: σύγχρονες εναλλακτικές δυνατότητες ενός αρχαίου προϊόντος» από τον Ευστάθις Γκιαούρη, Επίκουρο Καθηγητή Μικροβιολογίας Τροφίμων, Τ.Ε.Τ.Δ.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια