Προστασία των ευρωπαϊκών αγροτικών αγαθών από εισαγωγές ομοειδών προϊόντων ζήτησε η Ελλάδα

Την επίτευξη διασφαλίσεων για την προστασία των ευρωπαϊκών αγροτικών αγαθών από εισαγωγές ομοειδών προϊόντων ζήτησε ο γενικός γραμματέας...


Την επίτευξη διασφαλίσεων για την προστασία των ευρωπαϊκών αγροτικών αγαθών από εισαγωγές ομοειδών προϊόντων ζήτησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, στην άτυπη Υπουργική Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στη Σόφια, στο πλαίσιο της Βουλγαρικής Προεδρίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υπουργοί των κρατών-μελών είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε μια πλούσια ημερήσια διάταξη θεμάτων διεθνούς εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτεταμένη συζήτηση εξελίχθηκε σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

Ο κ. Ξανθάκος επεσήμανε την ανάγκη αποκατάστασης του κεντρικού ρόλου του Οργανισμού ως του θεσμού που διασφαλίζει το ελεύθερο και δίκαιο παγκόσμιο εμπόριο και ότι, προκειμένου να ξεπεραστεί το σημερινό τέλμα, απαιτείται η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων και η επίτευξη νέας δυναμικής μεταξύ όσων εκ των μελών ενδιαφέρονται θετικά για τον ΠΟΕ. Διατύπωσε την άποψη ότι, σε σχέση με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο ΠΟΕ, θα πρέπει να ακολουθείται ανά περίπτωση λήψη απόφασης, σταθμίζοντας διάφορες μεταβλητές, όπως είναι τα συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ, η δυνατότητα λήψης πολυμερούς απόφασης και η ανταπόκριση από άλλα μέλη ΠΟΕ.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια