Αν. Δημοσχάκης(ΝΔ): «Η κυβερνητική ασυνέπεια οδηγεί την τευτλοκαλλιέργεια & την ελληνική ζάχαρη σε αργό θάνατο»

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσαν o Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ...


Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσαν o Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης μαζί με άλλους 6 Βουλευτές της Ν.Δ. για το ζήτημα της πληρωμής των τευτλοπαραγωγών για την παραγωγή του 2017.

Συγκεκριμένα στην Γραπτή Ερώτηση ο υπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τους λόγους της κυβερνητικής ασυνέπειας όσον αφορά την πληρωμή των τευτλοπαραγωγών, αλλά και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το μέλλον της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και το μέλλον της καλλιέργειας.

Το υπουργείο στην απάντησή του αναφέρει ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης προχώρησε στο κλείσιμο των δυο εργοστασίων στην Ξάνθη και στην Λάρισα, συμμετέχοντας εθελοντικά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ζαχαρικού τομέα από την Ε.Ε. χωρίς το ΥΠΑΑΤ να μπορεί να παρέμβει. Εντούτοις διαβεβαιώνει ότι ενεργεί με πάγιο στόχο την ενίσχυση της καλλιέργειας και των παραγωγών.

Ωστόσο το υπουργείο εξακολουθεί να αφήνει αναπάντητο το ερώτημα της εξόφλησης των παραγωγών οι οποίοι δικαιολογημένα αρνούνται να καλλιεργήσουν τεύτλα την επόμενη καλλιεργητική περίοδο η οποία ήδη ξεκίνησε.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια