Οι Καναδοί συνάντησαν Πιτσιόρλα για την επένδυση της κάνναβης στην Θράκη

Εντός του 2018 σχεδιάζει η καναδική εταιρεία Aphria να ξεκινήσει επένδυση παραγωγής και καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη,...


Εντός του 2018 σχεδιάζει η καναδική εταιρεία Aphria να ξεκινήσει επένδυση παραγωγής και καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Oι εκπρόσωποι της εταιρείας πραγματοποίησαν την Τετάρτη το ραντεβού που είχαν προαναγγείλει με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα όπου μίλησαν σχετικά με την έναρξη επένδυσης και καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης για φαρμακευτική χρήση που σχεδιάζουν να γίνει σε έκταση 50.000 στρεμμάτων στην Ξάνθη. Tην περασμένη εβδομάδα οι υπεύθυνοι της εταιρίας βρέθηκαν στην Ξάνθη και συνάντησαν παραγωγούς που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν με τη μορφή της συμβολαιακής καλλιέργειας.

Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας η επένδυση έχει, καταρχήν, τετραετή ορίζοντα, και το αποτύπωμά της στην ελληνική οικονομία υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ ενώ στο τέλος της τετραετίας εκτιμάται ότι θα προσφέρει 450 με 500 θέσεις εργασίας.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα είναι μεγάλο το τελευταίο διάστημα ενώ το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στη Βουλή και υπερψηφίστηκε επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία.

Η καναδική εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γνωστοποιήσει στον υφυπουργό ότι αναμένει το συντομότερο δυνατόν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και το νομοθετικό πλαίσιο ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβουν τη φετινή καλλιεργητική περίοδο η οποία πλησιάζει. Οι επαφές της εταιρίας συνεχίζονται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Ποια είναι η εταιρία

Η εξειδικευμένη εταιρεία στην παραγωγή βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, Aphria, έχει έδρα το Οντάριο του Καναδά και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στη Γερμανία ενώ έχει δείξει ενδιαφέρον, εκτός από την Ελλάδα και για άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου και το ενδιαφέρον της αυτό προκύπτει από τις κλιματολογικές συνθήκες οι οποίες ευνοούν την καλλιέργεια του φυτού.

Xanthi2
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια