«Ξεσπιτώνονται» αγρότες από τα χωράφια - Με τους πλειστηριασμούς να καραδοκούν

Με την αγωνία της έξωσης από τα χωράφια τους ζούνε πλέον δεκάδες παραγωγοί που μισθώνουν χωράφια, καθώς ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να β...


Με την αγωνία της έξωσης από τα χωράφια τους ζούνε πλέον δεκάδες παραγωγοί που μισθώνουν χωράφια, καθώς ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να βρεθούνε επί ξύλου κρεμάμενοι λόγω πλειστηριασμών.

Το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών που πλέον γίνονται με ένα κλικ ηλεκτρονικά, μπορεί να «ξεσπιτώσει» δεκάδες αγρότες από τα κτήματα τα οποία μισθώνουν για να καλλιεργούν, λόγω χρεών που έχουν οι ιδιοκτήτες τους.

Αν συμβεί αυτό, οι θιγόμενοι ενοικιαστές παραγωγοί θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να αναζητήσουν αλλού γη για να καλλιεργήσουν, ώστε να μη μείνουν επί ξύλου κρεμάμενοι.

Το θέμα των πλειστηριασμών των αγροτικών καλλιεργειών έθεσε προχθές μετ’ επιτάσεως, με αφορμή την κινητοποίηση έξω από την εφορία Βόλου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς κ. Βάϊος Κομνηνός, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς επισήμανε ότι πρέπει να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία, και έκρουσε το καμπανάκι, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεως οι αγρότες που μισθώνουν κτήματα, τα οποία μπορεί να βγούνε στο σφυρί, ανά πάσα στιγμή, λόγω χρεών των ιδιοκτητών στις τράπεζες και τα δημόσια ταμεία.

Ιδιαιτέρως για τους αγρότες, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβάλλεται να υπάρχει ειδική πρόνοια, δεδομένου ότι οι καλλιέργειες δεν μπορούν να μεταφερθούν μεσούσης της καλλιεργητικής περιόδου.
 
thessaliatv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 

Σχόλια