Όλη η χώρα κινδυνεύει να γίνει μια απέραντη «χασισοκαλλιέργεια» ...

Αν και το μέτρο για την απελευθέρωση καλλιέργειας της κάνναβης για φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς λόγους είναι σωστό και αναγκαίο, η κ...


Αν και το μέτρο για την απελευθέρωση καλλιέργειας της κάνναβης για φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς λόγους είναι σωστό και αναγκαίο, η κυβέρνηση νομοθετεί για μια ακόμη φορά στο πόδι ανοίγοντας «κερκόπορτες» για κάθε νοικοκυριό σε κάθε χωριό και πόλη της πατρίδας μας.

Χωρίς καμία πρόβλεψη για τις ανάγκες παραγωγής, χωρίς μελέτη και διασύνδεση με την εγχώρια και παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία αφήνει ελεύθερη την παραγωγή κάνναβης σε κάθε αγροτεμάχιο έκτασης 4 στρεμμάτων. Κάθε νέος, άνω των 21 ετών μπορεί να καλλιεργήσει και ο μοναδικός περιορισμός είναι να μην έχει καταδικαστεί για κακούργημα , δηλαδή για εμπόριο και όχι για χρήση κάνναβης ή ναρκωτικών.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση αδιαφορεί και θέλει να σπρώξει την νεολαία στην «απόλαυση» της κάνναβης, από την πίσω πόρτα και χωρίς κανέναν έλεγχο.

Αλλιώς πως εξηγείται ότι δεν έγινε καμία μελέτη πόση κάνναβη χρειάζεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία?

Πως είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας για τα κτήματα που θα καλλιεργείται η κάνναβη και για τους αποθηκευτικούς χώρους?

Για να το δούμε απλά: ένας νέος καλλιεργεί 4 στρέμματα κάνναβης και δεν έχει καμία πρόθεση να παρανομήσει. Όταν η κάνναβη είναι έτοιμη για αποθήκευση και ξήρανση, μία ομάδα κακοποιών, εισβάλλει στο κτήμα και «αρπάζει» ένα μεγάλο τμήμα της σοδειάς. Βρίσκει πολύ εύκολα, δηλαδή την πρώτη ύλη, που σήμερα είναι δύσκολο να παραχθεί. Και οι φωστήρες της κυβέρνησης, λένε πως η αστυνομία θα φυλάξει και θα προφυλάξει καλλιεργητές και πολίτες. Όταν όλες οι μονάδες της τάξης έχουν μειωμένες δυνάμεις και ελλείψεις σε μέσα μεταφοράς και αστυνόμευσης.

Σε κάθε χωριό μπορεί να καλλιεργηθούν χιλιάδες στρέμματα και κανείς δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι επίσημοι αγοραστές, γιατί η παράνομη διάθεση της κάνναβης σε νέα παιδιά θα είναι πολύ εύκολη.

Αν η κάνναβη παραμένει απούλητη , ο καλλιεργητής δεν θα μπει στον πειρασμό να την διοχετεύσει σε παράνομα κανάλια?

Και η διογκούμενη παρανομία θα μεταστρέψει την κοινή γνώμη για νόμιμη διάθεση της κάνναβης.

Είναι πασιφανές πως η κυβέρνηση έχει στόχο να νομιμοποιήσει την χρήση κάνναβης αλλά επιλέγει για λόγους πολιτικού κόστους και αριστερίστικης «κουτοπονηριάς» να το κρύψει και να δημιουργήσει σταδιακά τετελεσμένα στην ελληνική κοινωνία. Η ΝΔ διαβλέποντας τους κινδύνους αντιτάσσεται στην ψευδοεκσυγχρονιστική βούληση της κυβέρνησης. Θα μπορούσε να φέρει μια υπουργική απόφαση για την φαρμακευτική κάνναβη αλλά φέρνει ένα αμελέτητο νομοσχέδιο με προμελετημένο έγκλημα κατά της νεολαίας και της χώρας. Εάν θέλει να νομιμοποιήσει την χρήση κάνναβης, τότε θα έπρεπε να το πει και να φέρει το νομοσχέδιο για να δει «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», απέναντι στην κοινωνία. Οι δεσμεύσεις του κ Τσίπρα στους μπαχαλάκηδες και στην υποκουλτούρα των μειοψηφιών, δυστυχώς υπονομεύουν το μέλλον της χώρας και την κοινωνική συνοχή.

Γιώργος Κοντογιάννης
Γραφείο Περιφερειακού Τύπου ΝΔ
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια