Ροντέο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Σκληρή γλώσσα του Πρύτανη για τον Σύλλογο Μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος

Σκληρή γλώσσα του Πρύτανη του Γεωπονικού για τον Σύλλογο Μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος .... “Αναρωτιέμαι άραγε που είναι ο αιφνιδιασμό...


Σκληρή γλώσσα του Πρύτανη του Γεωπονικού για τον Σύλλογο Μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος ....
“Αναρωτιέμαι άραγε που είναι ο αιφνιδιασμός; Μάλλον στο μυαλό κάποιων, που θέλουν τη στασιμότητα ή εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα και όχι του ΓΠΑ”


“Βολές” κατά του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου εξαπολύει ο Πρύτανης του Ιδρύματος Καθηγητής Γ. Παπαδούλης, απαντώντας στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου , με την οποία απορρίπτει την πρόταση «Σχεδιάγραμμα Σχολών 2018» .

Ο Πρύτανης χρησιμοποιώντας σκληρή “γλώσσα” στην απαντητική επιστολή, τονίζει:

Δεν ήταν και “τόσο ομόφωνη” η απόφαση: Η συμμετοχή στη Γ.Σ. όπως πληροφορήθηκα ήταν πάρα πολύ μικρή περίπου 20 συνάδελφοι και όπως κοινοποιήθηκε δεν ήταν και “τόσο ομόφωνη”

Υποκρισία και ντροπή: Οποία υποκρισία και ντροπή για τον Ιστορικό Σύλλογο μας να σχολιάζει σκωπτικά το τυπογραφικό λάθος στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «Σχεδιάγραμμα Σχολής 2018» αντί «Σχεδιάγραμμα Σχολών 2018» το οποίο αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας για το πρόσωπό μου, που όπως όλοι γνωρίζετε, τον αγώνα που κάνουν οι Πρυτανικές Αρχές και προσωπικά εγώ ως Πρύτανης για τη διεύρυνση και επέκταση του Πανεπιστημίου μας ώστε να είναι το Εμβληματικό Εθνικό Πανεπιστήμιο, που θα ασχολείται με την πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή παραγωγή, σε όλο το Γεωτεχνικό φάσμα της χώρας.

Κατέβηκαν από άλλο Πλανήτη: Επίσης εκπλήσσομαι με τη στείρα απόφαση, έστω και αυτής της ισχνότατης μειοψηφίας, ότι η πρόταση του Πρύτανη «ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ» και η εξήγηση που μπορεί να δώσει ένας νοήμων άνθρωπος είναι ότι, όσοι ψήφισαν την πρόταση ή έπαθαν αμνησία, ή δεν γνώριζαν, ή εκείνη την ημέρα κατέβηκαν από άλλο Πλανήτη.

Εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα: Οι πρυτανικές αρχές λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω κατέθεσαν στα Τμήματα σχέδιο αναδιάρθρωσης-επέκτασης του ΓΠΑ ως βάση συζήτησης να το επεξεργαστούν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις και όχι να απαντήσουν τα Τμήματα εάν δέχονται το σχέδιο ως έχει. Αναρωτιέμαι άραγε που είναι ο αιφνιδιασμός; Μάλλον στο μυαλό κάποιων, που θέλουν τη στασιμότητα ή εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα και όχι του ΓΠΑ.

Επαγγελματίες “Συνδικαλιστές” που φιλοδοξούν και να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο μας: Θα ήθελα να τονίσω με έμφαση και να σας διαβεβαιώσω ότι, οι Πρυτανικές Αρχές ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για το παρόν και το μέλλον του ΓΠΑ από κάποιους επαγγελματίες “Συνδικαλιστές” που φιλοδοξούν και να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΓΠΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατόπιν της κοινοποίησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) του Συλλόγου των μελών ΔΕΠ του ΓΠΑ που διεξήχθη στις 22/5/2018 οφείλω να σας πληροφορήσω τα κάτωθι:

1. Η συμμετοχή στη Γ.Σ. όπως πληροφορήθηκα ήταν πάρα πολύ μικρή περίπου 20 συνάδελφοι και όπως κοινοποιήθηκε δεν ήταν και “τόσο ομόφωνη”

2. Οποία υποκρισία και ντροπή για τον Ιστορικό Σύλλογο μας να σχολιάζει σκωπτικά το τυπογραφικό λάθος στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «Σχεδιάγραμμα Σχολής 2018» αντί «Σχεδιάγραμμα Σχολών 2018» το οποίο αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας για το πρόσωπό μου, που όπως όλοι γνωρίζετε, τον αγώνα που κάνουν οι Πρυτανικές Αρχές και προσωπικά εγώ ως Πρύτανης για τη διεύρυνση και επέκταση του Πανεπιστημίου μας ώστε να είναι το Εμβληματικό Εθνικό Πανεπιστήμιο, που θα ασχολείται με την πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή παραγωγή, σε όλο το Γεωτεχνικό φάσμα της χώρας. Επίσης εκπλήσσομαι με τη στείρα απόφαση, έστω και αυτής της ισχνότατης μειοψηφίας, ότι η πρόταση του Πρύτανη «ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ» και η εξήγηση που μπορεί να δώσει ένας νοήμων άνθρωπος είναι ότι, όσοι ψήφισαν την πρόταση ή έπαθαν αμνησία, ή δεν γνώριζαν, ή εκείνη την ημέρα κατέβηκαν από άλλο Πλανήτη.

3. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι ήταν λάθος, με το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ, η δημιουργία 2 μόνο Σχολών στο Πανεπιστήμιο μας, όταν άλλα μικρότερα ή και ισομεγέθη Πανεπιστήμια έχουν πολύ περισσότερες (Χαροκόπειο, ΕΜΠ, Πάντειο, ΠΑΠΕΙ, ΟΠΑ κ.α.)

4. Η συζήτηση για τη διεύρυνση του ΓΠΑ, για όσους δε γνωρίζετε, είχε ξεκινήσει εδώ και μια εικοσαετία και έρχεται στο προσκήνιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

5. Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη, ότι ο Πρύτανης το Δεκέμβριο του 2016 είχε συστήσει μικτή επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του τότε Συμβουλίου Ιδρύματος καθώς και μέλη της Συγκλήτου, υπό την προεδρία του Αντιπρύτανη καθ. Ε. Παπλωματά, με θέμα τη Στρατηγική Ανάπτυξης του ΓΠΑ. Η Επιτροπή συνεδρίασε 6
φορές και κατέληξε σε πόρισμα το οποίο κατέθεσε στον Πρύτανη

6. Στις 13/2/2018 στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Συγκλήτου ήταν το θέμα 11ο: Δημιουργία νέων Τμημάτων στο ΓΠΑ. Η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα με πλήρη απαρτία, ότι στηρίζει την προσπάθεια του Πρύτανη του ΓΠΑ για τη διεύρυνση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη δημιουργία νέων Τμημάτων Γεωτεχνικού χαρακτήρα (Πρακτικά Συγκλήτου 529η/23-2-2018). Στη συνέχεια έγιναν αρκετές συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων των πρυτανικών αρχών με τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους
των Τμημάτων.

7. Τα γεγονότα τρέχουν με κινηματογραφική ταχύτητα (δημιουργία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δημιουργία Γεωπονικών Σχολών και Τμημάτων από άλλα Πανεπιστήμια, απορρόφηση Τμημάτων ΤΕΙ από Πανεπιστήμια όπως ΕΚΠΑ, ΠΘ κ.α.) και μέριμνα των Πρυτανικών Αρχών είναι να μη χάσουμε ευκαιρίες και να μην μείνουμε πίσω από τα γεγονότα. «Οἱ καιροὶ οὐ μενετοί».

8. Οι πρυτανικές αρχές λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω κατέθεσαν στα Τμήματα σχέδιο αναδιάρθρωσης-επέκτασης του ΓΠΑ ως βάση συζήτησης να το επεξεργαστούν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις και όχι να απαντήσουν τα Τμήματα εάν δέχονται το σχέδιο ως έχει. Αναρωτιέμαι άραγε που είναι ο αιφνιδιασμός; Μάλλον στο μυαλό κάποιων, που θέλουν τη στασιμότητα ή εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα και όχι του ΓΠΑ.

Συμπερασματικά το θέμα της αναδιάρθρωσης-επέκτασης του Πανεπιστημίου μας είναι στη φάση της συλλογής προτάσεων, διαβούλευσης και συζητήσεων, μεταξύ των πρυτανικών αρχών, θεσμικών οργάνων και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και περισσότερες λεπτομέρειες θα σας ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών κατά τη διάρκεια απολογισμού του έργου της παρούσας Πρυτανείας. Επίσης θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι όπως μέχρι σήμερα η Πρυτανεία διοίκησε το Πανεπιστήμιο μας με συλλογικότητα, συμμετοχικότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, έτσι θα αντιμετωπίσει το ανωτέρω θέμα και σας υπενθυμίζω ότι η θητεία της λήγει στις 31-8-2018.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω με έμφαση και να σας διαβεβαιώσω ότι, οι Πρυτανικές Αρχές ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για το παρόν και το μέλλον του ΓΠΑ από κάποιους επαγγελματίες “Συνδικαλιστές” που φιλοδοξούν και να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο μας.

Ο Πρύτανης ΓΠΑ Γεώργιος Θ. Παπαδούλης
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια