Άριστο ποιοτικά είναι το φετινό μαυρολίσιο ελαιόλαδο που βγαίνει σε περιοχές της Μεσσηνίας. Αυτό σημείωσε στην “Ε” ο πρόεδρος του ...
Άριστο ποιοτικά είναι το φετινό μαυρολίσιο ελαιόλαδο που βγαίνει σε περιοχές της Μεσσηνίας.
Αυτό σημείωσε στην “Ε” ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου Λάζαρος Σύρνος, επισημαίνοντας ότι “είναι 3 δέκατα και υπάρχουν σχετικά καλά αποδόσεις, καθώς είναι όψιμη η χρονιά, 20 μέρες σε σχέση με τις προηγούμενες”. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “είναι πράσινες οι ελιές, δεν έχουν πάρει ακόμα μαύρο χρώμα”.
Ο ίδιος εξήγησε πως “ο κόσμος μπήκε στα κτήματα για να μαζέψει, μήπως και πετύχει καλύτερη τιμή. Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει πολύς κόσμος και θα ενταθεί η συγκομιδή της μαυρολιάς”.
Σήμερα, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σύρνος, ο συνεταιρισμός θα πουλήσει το πρώτο βυτίο φρέσκο μαυρολίσιο ελαιόλαδο -πάνω από 25 τόνους- με την ελπίδα να πετύχει όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή, όσο πιο κοντά στα 3 ευρώ.
Κλείνοντας, ο πρόεδρος προέτρεψε τους παραγωγούς “να μην πιέζουν να πουλάμε αμέσως το λάδι. Ξέρω ότι έχουν ανάγκη, αλλά με την πίεση που ασκούν το λάδι θα πουληθεί φθηνότερα”.
Γ.Σ.
Σχόλια