Οι πολίτες έσωσαν τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Πεζών

Από μία μεγάλη καταστροφή γλύτωσαν οι εγκαταστάσεις της Ένωσης Πεζών, χάρη στην άμεση επέμβαση πολιτών αλλά και στον ερασιτεχνισμό εκείν...


Από μία μεγάλη καταστροφή γλύτωσαν οι εγκαταστάσεις της Ένωσης Πεζών, χάρη στην άμεση επέμβαση πολιτών αλλά και στον ερασιτεχνισμό εκείνων που επιχείρησαν να βάλουν φωτιά προχθές λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ.

Η εμπρηστική ενέργεια που δεν είχε τα αποτελέσματα που θα περίμεναν οι δράστες της προβληματίζει τα στελέχη της Ένωσης, ενώ θέσει σε συναγερμό την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το εντυπωσιακό είναι, όπως λέει και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πεζών Κώστας Φαφουτάκης, ότι ο δράστης είχε στόχο να βάλει φωτιά και να καταστρέψει το τυποποιητήριο κρασιού, ένα από τα μοναδικά στην Ελλάδα, το κόστος του οποίου αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Ο εμπρησμός που κατασβήστηκε χωρίς να επεκταθεί και να προκαλέσει ζημιές έγινε σε μια αποθήκη όπου βρίσκεται και ο συγκεκριμένος μηχανισμός για την τυποποίηση του κρασιού.

Ο δράστης είναι βέβαιο ότι γνώριζε καλά το πως θα κινηθεί για να μην γίνει αντιληπτός. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Φαφουτάκη, οι κάμερες που υπάρχουν δεν τον κατέγραψαν. «Προφανώς επέλεξε να κινηθεί στα σημεία όπου οι κάμερες δεν «πιάνουν» και γι αυτό δεν έχουμε κάποια εικόνα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης.

Όπως προκύπτει από την αυτοψία που έγινε στο χώρο, ο δράστης έσπασε το λουκέτο της αποθήκης και εισήλθε στο εσωτερικό της. Εκεί, έριξε μεγάλη ποσότητα πετρελαίου και ένα στουπί προσπάθησε να κάψει την αποθήκη. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι εργαζόμενος της Ένωσης από τις Αγίες Παρασκιές είδε τη φωτιά και αμέσως ενημέρωσε την Πυροσβεστική αλλά και στελέχη της Ένωσης Πεζών.

Μάλιστα, όταν έφτασαν στο σημείο οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι οι συγκεντρωμένοι πολίτες είχαν σβήσει τις φλόγες και δεν χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που αποτελούνταν από δύο οχήματα και έξι άντρες.

Άνδρες του ανακριτικού γραφείου της Π.Υ Ηρακλείου βρήκαν σύμφωνα με πληροφορίες και κατάσχεσαν ένα μισοκαμμένο μπιτόνι μέσα στο χώρο της αποθήκης και ένα στουπί.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια