Β. Κόκκαλης: Όχι και τιμητές των ΠΟΠ οι δήμιοι της φέτας

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τις ελληνοποιήσεις - Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτ...Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τις ελληνοποιήσεις - Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τις αναφορές του υπουργού κ. Βορίδη ότι «προστατεύονται τα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης προϊόντα» και ότι «τελειώνουν οι ελληνοποιήσεις».

 
Από το βήμα της βουλής σήμερα Πέμπτη, ο κ. Κόκκαλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αναφορικά με το θέμα της προστασίας των ΠΟΠ, εκδηλώθηκε από πλευράς Κυβέρνησης μία ιδιαίτερη «κάψα», μία ιδιαίτερη φιλοδοξία, ότι είναι υπέρ της προστασίας των ΠΟΠ και ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα. Να θυμίσω το θέμα της Φέτας ΠΟΠ το 2014. Ποιοι Ευρωβουλευτές -νομίζω του ΣΥΡΙΖΑ ήταν- ψήφισαν τη CETA, τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καναδά; 

Να θυμίσω ότι η συγκεκριμένη Συμφωνία δεν είναι ωφέλιμη για τους κτηνοτρόφους; Να θυμίσω, επίσης, ότι το 2017 η Συμφωνία Ιαπωνίας - Ελλάδας κατοχυρώνει την ΠΟΠ Φέτα; Να θυμίσω ότι η Συμφωνία με το Μεξικό κατοχυρώνει, πλήρως, τη φέτα; Μήπως ήταν καλή η διαπραγμάτευση που έκανε η ελληνική πλευρά για την ΠΟΠ Φέτα; 

Έρχεται ο κ. Υπουργός σήμερα και «χαλάει» τον κόσμο, ότι «εμείς προστατεύουμε τα ΠΟΠ προϊόντα, τελείωσε το θέμα των ελληνοποιήσεων». Δεν δικαιούστε να πανηγυρίζετε, δικαιούστε μόνο να λέτε ότι κάνατε μία προσπάθεια. Είπα και πριν, ότι αυτή η διάταξη είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά, επουδενί, δεν λύνει το πρόβλημα».

Στον επίλογο της ομιλίας του, ο Λαρισαίος πολιτικός προανήγγειλε νέα συζήτηση για το μέλλον του ΕΛΓΑ την ερχόμενη Τρίτη στην ολομέλεια της βουλής, όταν και θα ζητήσει από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να τοποθετεί ξεκάθαρα για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τον ΕΛΓΑ, το δημόσιο χαρακτήρα του, την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και το ενδεχόμενο της προαιρετικότητας στην ασφάλιση.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια