Δ. Κουρέτας: Μετά το σκόρδο Πλατυκάμπου παίρνει σειρά για πιστοποίηση η ελιά Δυτ. Μαγνησίας

Ακολουθούν αμύγδαλο Συκουρίου και κρυστάλι Τυρνάβου . Μετά την επιτυχή έκβαση με την πιστοποίηση στο σκόρδο Πλατυκάμπου και το ενδιαφέρ...


Ακολουθούν αμύγδαλο Συκουρίου και κρυστάλι Τυρνάβου .
Μετά την επιτυχή έκβαση με την πιστοποίηση στο σκόρδο Πλατυκάμπου και το ενδιαφέρον Ιαπωνικής εταιρείας , ακολουθεί η πιστοποίηση και για άλλα προϊόντα της Θεσσαλίας, όπως η ελιά Δυτικής Μαγνησίας (περιοχή Σούρπης- Πτελεού). το αμύγδαλο Συκουρίου και το αχλάδι κρυστάλι Τυρνάβου, δήλωσε την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή Θεσσαλών Γη, ο καθηγητής στο τμήμα Βιοχημείας Δημήτρης Κουρέτας. Δείτε κι τη σχετική ανάρτησή του:

Οι επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, η απελευθέρωση των αγορών και οι νέες διεθνείς συμφωνίες για την παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων επιβάλουν νέα δεδομένα στον αγροτικό τομέα. Οι αγρότες καλούνται να προσαρμόσουν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις τους σε σύγχρονες επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα ποιοτικά και ασφαλή με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, τα προϊόντα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι ακολουθούνται ορθές γεωργικές πρακτικές σε θέματα καλλιέργειας, φυτοπροστασίας, συγκομιδής και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων. Επίσης οι αγρότες θα πρέπει να διατηρούν πιστοποιητικά καταλληλότητας και έγκρισης για τα φυτώρια ή τους σπόρους που χρησιμοποιούν, να συνεργάζονται με ειδικά εκπαιδευμένους επιστήμονες και να λειτουργούν συλλογικά με άλλους αγρότες για να αυξήσουν την ανταγωνιστική τους θέση.


Από το 2009 το εργαστήριο μας έχει ξεκινήσει την δημιουργία ενός νεου πρωτοκολου ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα, το οποιο για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στα σκόρδα του Πλατυκαμπου Λαριδσας και παρουσιάστηκε στην Ιαπωνική εταιρεία κολοσο . Αφορά την επίδραση των αγροτικών προϊόντων σε ανθρώπινα κύτταρα.

Με αυτο το πρωτοκολο θα ακουλουθησει η πιστοποίηση εμβληματικών προιοντων της Θεσσαλίας οπως η Ελια Δυτ. Μαγνησιας, το αμυγδαλο Συκουριου, το καστανο Κισσάβου, το ακτινιδιο Πυργετου και το κρυσταλι αχλαδι Τυρναβου. Αυτα μεχρι το τελος του 2021. Μετα αν ειμαστε καλα ακολουθουν και αλλα προιοντα απο Καρδιτσα, Βολο, Τρικαλα. Σε λίγες μέρες ανακοινώνουμε μια μεγαλη συλλογή απο μεταποιημένα προιοντα της Καρδιτσας. Λιγο υπομονή ετοιμάζονται.
 
 
 

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια