Παρέμβαση Γ. Κωτσού (ΝΔ) στον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης για στήριξη των κτηνοτρόφων

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ζητώντας να στηρι...Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ζητώντας να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν καίρια από την πανδημία του φονικού ιού covid 19 και ιδιαίτερα το Πάσχα.Ειδικότερα, στην σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κωτσός επισημαίνει τα παρακάτω:

 
“Η περίοδος της πανδημίας του covid 19 που έπληξε την χώρα μας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα.

Ειδικότερα, επειδή το «lockdown» που εφαρμόστηκε διήρκησε το διάστημα του ελληνικού παραδοσιακού Πάσχα, ο κτηνοτροφικός κλάδος δέχθηκε ισχυρό πλήγμα.

Ο κτηνοτροφικός κόσμος γνωρίζει πως προγενέστερα του Πάσχα, το ζωικό του κεφάλαιο και ειδικότερα τα αιγοπρόβατα πωλούνταν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Επιπλέον, η ζήτηση της τελευταίας στιγμής με τη γενική απαγόρευση των μετακινήσεων δεν μπόρεσε να αντισταθμίσει τη ζημία που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία.
  • Επειδή, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την ατμομηχανή της υπαίθρου και του παραγωγικού ιστού της χώρας.
  • Επειδή, ο κτηνοτροφικός τομέας πνέει τα λοίσθια αυτή την περίοδο με τις τιμές να έχουν κατρακυλήσει σε απαγορευτικό επίπεδο για την επιβίωση του.
  • Επειδή, οι επιπτώσεις από την πανδημία στους κτηνοτρόφους και στις οικογένειες τους πολλαπλασιάζονται και εντείνουν το πρόβλημα.
  • Απευθύνω έκκληση να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες άρσης του οικονομικού αδιεξόδου των κτηνοτρόφων και στο πλαίσιο αυτό – μην παραγνωρίζοντας βέβαια ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και έγκριση οποιουδήποτε αιτήματος χρηματοδότησης είναι να σχετίζεται τεκμηριωμένα με τις επιπτώσεις της πανδημίας του covid 19 – προτείνω: Ενίσχυση του ζωικού κεφαλαίου, όπως αυτό ορίστηκε στην τελευταία δήλωση ΟΣΔΕ, με την ένταξη όλων των κτηνοτρόφων και κατανομή της χρηματοδότησης σύμφωνα με τα δηλωθέντα».

volos.ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια