ΥπΑΑΤ:Δημοσιεύθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους αμπελουργούς του «Πράσινου Τρύγου»

Συνολικά 1.142 δικαιούχοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του «Πράσινου Τρύγου», όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στην ιστο...


Συνολικά 1.142 δικαιούχοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του «Πράσινου Τρύγου», όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Πράσινος τρύγος» είναι η ολική καταστροφή ή απομάκρυνση μέρους των σταφυλιών από το αμπέλι προκειμένου να μειωθεί η απόδοσή του. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αμπελοοινική αγορά, προκειμένου οι εκμεταλλεύσεις να καταστούν οικονομικά βιώσιμες.

Όπως είχε δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, κατά την ανακοίνωση του προγράμματος, «το υπουργείο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στοχευμένα υπέρ των κλάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και να στηρίζει τους πληγέντες παραγωγούς προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ιδιαιτέρως σημαντικό παραγωγικό έργο τους».
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια