Σε εξέλιξη το πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού

Ξεκίνησε η ορθολογική χρήση του νερού στον κάμπο, με στόχο να ποτιστούν όλα τα χωράφια σε όλα τα χωριά και τον δύσκολο μήνα του Αυγούστο...Ξεκίνησε η ορθολογική χρήση του νερού στον κάμπο, με στόχο να ποτιστούν όλα τα χωράφια σε όλα τα χωριά και τον δύσκολο μήνα του Αυγούστου, όπως προέκυψε από τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους ΤΟΕΒ Πηνειού και Ταυρωπού Καρδίτσας. 

Οι βαμβακοπαραγωγοί και οι παραγωγοί καλαμποκιού αυτή την περίοδο και ενόψει της ανόδου της θερμοκρασίας βρίσκονται σε εγρήγορση. Η διοίκηση του ΤΟΕΒ Πηνειού αιτήθηκε και επίσημα από την Καρδίτσα, νερό από τη λίμνη Πλαστήρα, ενώ έχουν ήδη ανοίξει οι 12 ταμιευτήρες του Οργανισμού για να αξιοποιηθούν τα επιφανειακά ύδατα προς άρδευση. 
 
Η στάθμη του Πηνειού ποταμού στην παρούσα φάση είναι στα τρία μέτρα, ενώ ξεκίνησε να εφαρμόζεται και το εναλλάξ πρόγραμμα άρδευσης ανά επταήμερο και περιοχή. Αυτή τη βδομάδα ποτίζει ο Πλατύκαμπος και την επομένη η Γλαύκη. Στο μεταξύ, στο φουλ δουλεύουν πλέον οι μηχανές στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Πλαστήρα στην Καρδίτσα, καθώς μπαίνουμε στην τελική και πιο κρίσιμη περίοδο για την άρδευση στον θεσσαλικό κάμπο. 
 
Ο σχεδιασμός προβλέπει την παροχέτευση 1,9 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, προκειμένου οι ποσότητες να φτάσουν και στα καταληκτικά σημεία του δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού στον Παλαμά, αλλά και μέσω του ΤΟΕΒ Πηνειού και στα καταληκτικά σημεία του κάμπου της Λάρισας.
 

Αγροτικα Εφόδια
eleftheria.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια