Εκτός πράσινου τρύγου ο νομός Λάρισας

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι δικαιούχοι του προγράμματος της Πρώιμης Συγκομιδής (πράσι...Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι δικαιούχοι του προγράμματος της Πρώιμης Συγκομιδής (πράσινος τρύγος). Συνολικά 1.140 δικαιούχοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Πρώιμης Συγκομιδής Αμπέλου» σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης που εξέδωσε το Υπουργείο, χωρίς κανέναν όμως από τον νομό Λάρισας. 
 
Η διενέργεια της πρώιμης συγκομιδής από τους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος δύναται να πραγματοποιηθεί ως εξής: Για τις αμπελοοινικές περιοχές του Αιγαίου και της Κρήτης έως τις 31 Ιουλίου 2020 και για τις υπόλοιπες αμπελοοινικές περιοχές της χώρας έως τις 14 Αυγούστου. 
 
Στο μεταξύ, σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται η ΚΕΟΣΟΕ με τον υπουργό Μ. Βορίδη για το θέμα της αναγκαιότητας έγκρισης από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, άτοκης δανειοδότησης των επιχειρήσεων οίνου, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα απορρόφησης της επικείμενης συγκομιδής οινοσταφύλων. 
 
Σήμερα, οι οινοποιητικοί συνεταιρισμοί δέχονται πιέσεις για παραλαβή σταφυλιών και από αμπελουργούς, οι οποίοι παρέδιδαν την παραγωγή τους σε ιδιωτικά οινοποιεία. 
 
Παρότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδης έχει λάβει μέτρα ανακούφισης του κλάδου του οίνου στη χώρα μας, η αγορά οίνου δεν διαφαίνεται να ανακάμπτει με κύριο χαρακτηριστικό τη συρρίκνωση της κατανάλωσης. Σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ «το μοναδικό εργαλείο συνεπώς για να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση τμήματος του αγροτικού πληθυσμού και των επιχειρήσεών του, είναι να χορηγηθεί υπό όρους συγκράτησης των τιμών, άτοκη δανειοδότηση των επιχειρήσεων οίνου της χώρας».
 
 

Αγροτικα Εφόδια
eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια