Κρίσιμη συνάντηση Α. Λυκουρέντζου – ελαιοπαραγωγών Β. Κυνουρίας στην Αθήνα

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, στο γραφείο του στην Αθήνα, μέλη της Επιτροπή...


Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, στο γραφείο του στην Αθήνα, μέλη της Επιτροπής Αγώνα των ελαιοπαραγωγών στη Βόρεια Κυνουρία.

Οι ελαιοπαραγωγοί, που αγωνιούν για την επιβίωσή τους, υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει αντίπαλος, αλλά αγωνία για την επιβίωσή τους.

Ο κ. Γιώργος Περδικάρης, ελαιοπαραγωγός, σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει μεταξύ άλλων:

«Από τις 16 Μαΐου οι ελαιοπαραγωγοί βιώνουμε ένα γολγοθά.
Ο καύσωνας έκανε την δουλειά του άλλες περιοχές τις αποτελείωσε και σε άλλες το ποσοστό καρποδεσης είναι ελάχιστο, υπάρχουν και μεμονωμένες περιοχές με καλή καρπόδεση… Η κατάσταση κρίνεται άκρως απελπιστική και όσο περνάει ο καιρός θα χειροτερέψει η τιμή του λαδιού κάτω από 2 ευρώ (και η Καλαμών η δεν την αγοράζουν η αν δώσουν τιμή 0.30 λεπτά ) ….

Πως να συνεχίσουμε …
Απο τις πρώτες μέρες βρέθηκε κλιμάκιο του τοπικού ΕΛΓΑ στην περιοχή, πολλές φορές παρουσία τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών συνεργείων. Και εξέδωσαν ένα τηλεοπτικό πόρισμα, το πόρισμα γραπτό. Πότε θα δημοσιευτεί…πότε θα έρθουν να ξαναδούν..
Μόλις απομαζέψουμε τις ελιές ….η πιστεύουν ότι έβγαλαν άνθος πάλι οι ελιές..πήγαν οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ παντού; παρουσία τίνος.; πότε θα ενημερωθούμε; πότε αποζημιωθηκαν οι ελαιοπαραγωγοί κατά το πρόσφατο παρελθόν;

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ στον Δήμο μας ….αναβλήθηκε….

Να ξεκαθαρίσουμε δεν υπάρχει αντίπαλος, υπαρχει η αγωνία μας να καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργήσουμε.
Το αίτημα μας για άμεση οικονομική ενίσχυση παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα.

ΥΓ : κάποιοι θα μας ρίξουν λάσπη λέγοντας ότι από την μια ΖΗΤΆΜΕ αποζημιώσεις και από την άλλη ΖΗΤΆΜΕ Δακοκτονία..απαντώ για να θεωρηθεί ότι έχει καλή παραγωγή Πρέπει να έχει παραγωγή πάνω από 60%…και για να γίνει δακοκτονία πρέπει η παραγωγή να είναι πάνω από 25%….άλλωστε και τον ΕΛΓΑ και την Δακοκτονία οι παραγωγοί πληρώνουν».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια