Περιφέρεια Θεσσαλίας : Νέες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

Νέες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις .Στον Δήμο Σοφάδων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας .Με μια νέα εργολαβία ύψους 70.000 ευρώ συνεχίζονται οι...


Νέες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις .Στον Δήμο Σοφάδων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας .Με μια νέα εργολαβία ύψους 70.000 ευρώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Π.Ε. Καρδίτσας για αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ. Μελισσοχωρίου.

Στο σημείο βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την πορεία των εργασιών: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς παρεμβάσεις αντιπλημμυρικού χαρακτήρα σε ποτάμια στην περιοχή της αρμοδιότητάς μας, αυτή τη φορά στην Τ.Κ. Μελισσοχωρίου. 
 
Πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού στα παρόχθια τμήματα και στις κοίτες των ποταμών με αφαίρεση της αυτοφυούς βλάστησης, εκρίζωση και κοπή θάμνων που φράζουν τη ροή του νερού και απομάκρυνση σκουπιδιών και φερτών υλικών. 
 
Με τον τρόπο αυτόν δημιουργούμε αντιπλημμυρική ασπίδα για οικισμούς και καλλιέργειες και προστατεύουμε το περιβάλλον. 
 
Οι παρεμβάσεις αυτές είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού και πραγματοποιούνται αυτή την εποχή με προληπτικό χαρακτήρα για την περίπτωση που υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα τους επόμενους μήνες» επισήμανε ο κ. Aντιπεριφερειάρχης.  
 
 
 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια