Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2021

Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος, Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχετικά με το ψήφισμα του Περιφερειακο...


Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος, Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχετικά με το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το Πρόγραμμα της Δακοκτονίας 2021, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς προς τους Υπουργούς:
1. Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη 2. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανό

«Αιτήματα για το Πρόγραμμα της Δακοκτονίας 2021»

Κύριοι Υπουργοί,


Σας καταθέτουμε ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου στο οποίο αναφέρονται αιτήματα σχετικά με το Πρόγραμμα της Δακοκτονίας 2021.


Ειδικότερα μεταξύ άλλων τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου


Πελοποννήσου ζητούν την συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος κατά 1.215.000 ευρώ ώστε να φτάσει στα 5.500.000 ευρώ για να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε. αλλά και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του προγράμματος.


Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Σχετικά με το Πρόγραμμα της Δακοκτονίας 2021»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του στις 12/3/2021, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ομόφωνα, εκτιμά ότι η κατανομή της χρηματοδότησης ύψους 4.285.000,00 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την δακοκτονία 2021 δεν επαρκεί, ώστε να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε., όπως επίσης είναι αδύνατον να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τέλη Μαΐου έως αρχές Ιουνίου, ώστε να γίνει έγκαιρα ο πρώτος ψεκασμός το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.


Επειδή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών μας και τη ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου μας


Ζητάμε από την κυβέρνηση :


1) Συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος 1.215.000 ευρώ ώστε να φτάσει στα 5.500.000 ευρώ για να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε. αλλά και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του προγράμματος.
2) Να επικαιροποιηθεί άμεσα το άρθρο 44 του Ν. 4325 ΦΕΚ 47/Α/11-5-2015, όπως έγινε και πέρυσι, ώστε να ισχύσει και το 2021 και να ισχύει κάθε έτος, ώστε να επιτρέπεται η εκτέλεση των σχετικών υπηρεσιών στους προσωρινούς μειοδότες.
3) Να επιταχυνθεί η έκδοση της απόφασης για να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ.
4) Να αυξηθεί ο αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας, ώστε να φτάσει στα επίπεδα του 2010 για να μπορεί να γίνεται επαρκής έλεγχος και σωστή εκτέλεση του προγράμματος.

5) Να επανέλθει η δυνατότητα μετακινήσεων των γεωπόνων δακοκτονίας σύμφωνα με τις ανάγκες εκτέλεσης του προγράμματος ώστε να μπορούν να γίνονται εντατικοί έλεγχοι και φυσικά να αμείβονται για το σύνολο των μετακινήσεων τους .

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί:


α) Στον Υπουργό Εσωτερικών και Αποκέντρωσης κ. Μάκη Βορίδη και στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα.
β) Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανο και
γ) Στους κ.κ. Βουλευτές της Περιφέρειάς μας, με την παρότρυνση να καταθέσουν κοινή πρόταση – τροπολογία στη Βουλή, ζητώντας την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πελοποννήσου

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΑΝΤΖΟΣ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΑΣ

 

gargalianoionline.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο 
facebook και στο twitter

 

Σχόλια