Αμνοερίφια: Βιάζονται για τις σφαγές οι κτηνοτρόφοι, «τσιμπάνε» οι ζωοτροφές ...

Βιάζονται για τις σφαγές οι κτηνοτρόφοι, «τσιμπάνε» οι ζωοτροφές .Την εκτίμησή του ότι οι κτηνοτρόφοι δε θα περιμένουν τη Μεγάλη Εβδομάδα γι...


Βιάζονται για τις σφαγές οι κτηνοτρόφοι, «τσιμπάνε» οι ζωοτροφές .Την εκτίμησή του ότι οι κτηνοτρόφοι δε θα περιμένουν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να σφάξουν εκφράζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Γιάννης Γκουρομπίνος, σχολιάζοντας το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των κτηνοτρόφων, εν όψει του Πάσχα. 

Αυτήν τη βιασύνη ο κτηνοτρόφος από το Βλαχογιάνι την αποδίδει στην αύξηση των τιμών των ζωοτροφών. Όσον αφορά στο κλίμα της αγοράς οι έμποροι γνωρίζοντας την οικονομική στενότητα των κτηνοτρόφων, έχουν ανεβάσει τελευταία τις τιμές στα αμνοερίφια στα 4,5- 4,8 ευρώ το κιλό, στην προσπάθειά τους να προμηθευτούν τώρα μεγάλες ποσότητες, ώστε να τις αποθηκεύσουν κι όταν έρθει η ώρα να τις πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές. 

Από την πλευρά της η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, μιλώντας στη Βουλή, επισήμανε ότι «η βιώσιμη και συμφέρουσα λύση για τους κτηνοτρόφους είναι αφενός να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ιδιοπαραγόμενες ζωοτροφές στο σύνολο των ζωοτροφών που χρησιμοποιούν, αφετέρου η μαζική προμήθεια ζωοτροφών μέσω των σύγχρονων συνεταιρισμών, οι οποίοι έχουν στόχο εκτός από την αύξηση της διαπραγματευτικής ισχύος μέσα από τη μαζική πώληση των προϊόντων τους και την επίτευξη οικονομιών κλίμακος στην προμήθεια των εισροών». 

Υπενθύμισε δε ότι μέχρι τώρα οι κτηνοτρόφοι της χώρας συνολικά έλαβαν 50,4 εκατομμύρια ευρώ από τους 5 πρώτους γύρους της Επιστρεπτέας και μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ειδικά οι αιγοπροβατοτρόφοι επιπλέον 29,9 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος λόγω κορονοϊού. Κατέληξε με την τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, παραθέτοντας τα επίσημα στοιχεία του «ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ», με βάση τα οποία τον Ιανουάριο του 2021 η μέση τιμή του πρόβειου γάλακτος ήταν 91,68 λεπτά, ενώ η μέση τιμή του το 2019 ήταν 80 λεπτά.

 ΣΤΗΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια