Ο γερμανικός παράγοντας που ανεβάζει την ελληνική αγορά ελαιολάδου

Τον ρόλο του Ιταλού εμπόρου στην ελληνική αγορά ελαιολάδου έρχονται να διεκδικήσουν γερμανικών συμφερόντων τυποποιητικές εταιρείες, οι οποίε...


Τον ρόλο του Ιταλού εμπόρου στην ελληνική αγορά ελαιολάδου έρχονται να διεκδικήσουν γερμανικών συμφερόντων τυποποιητικές εταιρείες, οι οποίες μέχρι τώρα κάλυπταν τις ανάγκες τους στην Ιβηρική και την Ιταλία.


Ήδη την περασμένη άνοιξη, η ανάκαμψη στην εγχώρια αγορά ελαιολάδου που είχε βουλιάξει σε εύρος τιμών κάτω από τα 2,50 ευρώ το κιλό, συνέπεσε με τις αγορές γερμανικής αλυσίδας που υποχρεώθηκε σε αναζήτηση νέων προμηθευτών λόγω του αποκλεισμού της Ιταλίας. 

Όπως εξηγούν στην Agrenda άνθρωποι της αγοράς, τη δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές ούτε οι γνωριμίες για να διατηρηθούν τα κεκτημένα του 2020, ωστόσο φαίνεται ότι ο «Γερμανός ποτέ δεν λέει όχι σε υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη, με χαμηλές υπολειμματικότητες και είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάτι παραπάνω». Άλλωστε είναι γνωστό ότι είναι η Γερμανία που επέβαλε με τον καιρό όλες τις νέες ποιοτικές τάσεις και διακρίσεις στην αγορά ελαιολάδου, δίνοντας έμφαση σε λεπτομέρειες που υπερβαίνουν το μέτρο της οξύτητας.

Φαίνεται ότι η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης καταβάλει προσπάθειες για να εδραιωθεί στον χώρο του τροφίμου και κατ’ επέκταση στο ελαιόλαδο. Έτσι, δεν είναι καθόλου απίθανο στο κοντινό μέλλον, έπειτα και από την εμπειρία της περασμένης άνοιξης, οι Γερμανοί που διαθέτουν τυποποιητήρια και στην Ιταλία, να επιχειρήσουν μια παράκαμψη του Ιταλού μεσάζοντα στο ελαιόλαδο, προσεγγίζοντας απευθείας ελληνικούς συνεταιρισμούς.

με πληροφορίες από agronews.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο 
facebook και στο twitter

 

Σχόλια