Λιγότερα στρέμματα καπνού στην Ελασσόνα

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι καλλιεργητικές φροντίδες των καπνοφυτειών βρίσκονται οι Ελασσονίτες παραγωγοί, οι οποίοι ανησυχούν για τη φετινή χρο...


Λίγο πριν ξεκινήσουν οι καλλιεργητικές φροντίδες των καπνοφυτειών βρίσκονται οι Ελασσονίτες παραγωγοί, οι οποίοι ανησυχούν για τη φετινή χρονιά, καθώς δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον. 

Φέτος τα καλλιεργούμενα στρέμματα είναι λιγότερα για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ υπάρχει ανησυχία και για τις τιμές που θα προσφέρουν οι εταιρείες, κυρίως για την ποικιλία Κατερίνης, η οποία καλλιεργείται κατά κόρον στην επαρχία. 

Πάντως οι καπνοπαραγωγοί της Ελασσόνας έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια με τις εταιρίες ΣΕΚΕ, Σόκοταβ και Μισιριάν, με τις τιμές να κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, αν κι όλα θα εξαρτηθούν από την ποιότητα. 

Το θετικό για τους καπνοπαραγωγούς είναι ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ρύθμισε εγκαίρως το ζήτημα της νόμιμης απασχόλησης των εργατών γης, οπότε δε θα αντιμετωπίσουν τα περσινά προβλήματα με την έλλειψη εργατικών χεριών, τα οποία έθεσαν σε κίνδυνο την παραγωγή κατά τη διάρκεια της συγκομιδής. 

Να σημειωθεί ότι οι εργάτες γης, περίπου 1.000, απασχολούνται συνήθως στην επαρχία Ελασσόνας κάθε χρόνο.

 ΣΤΗΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σχόλια