Σε 2 μήνες η απόφαση του ΣτΕ για Δασικούς Χάρτες

Με το μεγάλο θέμα των Δασικών Χαρτών, που δείχνουν ότι ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής γης είναι δάση, βάζοντας στην άκρη τις καλλιεργή...


Με το μεγάλο θέμα των Δασικών Χαρτών, που δείχνουν ότι ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής γης είναι δάση, βάζοντας στην άκρη τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, θα ασχοληθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά και την προσφυγή σε αυτό των Γεωπονικών Συλλόγων με πρωτεργάτη τον Σύλλογο της Μαγνησίας και σημαντική στήριξη από τον Σύλλογο της Λάρισας.

Σε δύο μήνες αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, όμως ο εισηγητής της Ολομέλειας έδειξε θετική διάθεση στο θέμα, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του χαρακτήρα της προσφυγής. 

Προ ημερών πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Γεωπονικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Φθιώτιδος Ευρυτανίας με τους δασικούς χάρτες να είναι το κυρίαρχο θέμα. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Λάμπρος «είναι αδιανόητο σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες η χώρα να περιλαμβάνει μόνο οικιστικές ζώνες και δάση, επισημαίνοντας πως η παρέμβαση των Γεωπόνων στο ΣτΕ έχει ως στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας για τη χώρα των αγροτικών, καλλιεργήσιμων εκτάσεων. 

Κάθε στιγμή που περνά -εκτός από τους Δικαστές- όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τη σημαντική παρέμβαση, που συντονισμένα έγινε από τους Γεωπονικούς Συλλόγους της Κεντρικής Ελλάδος, για την προστασία των αγροτικών, κτηνοτροφικών και βοσκήσιμων γαιών στην Επικράτεια».

 Στήλη Αγροτικά Εφόδια


Από τον Γιώργο Ρούστα
(roustas@eleftheria.gr)

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια