ΥπΑΑΤ: Αποζημιώσεις 5 μήνες μετά τις καταστροφές από τη χειμερινή κακοκαιρία

Έγκαιρα, αποτελεσματικά και δίκαια θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τη χειμερινή κακοκαιρία, διευκρίνισ...


Έγκαιρα, αποτελεσματικά και δίκαια θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τη χειμερινή κακοκαιρία, διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απάντησε χθες στη Βουλή, σε ερώτηση για τις πληγείσες καλλιέργειες, αλλά και το εισόδημα των αγροτών που συρρικνώθηκε την περίοδο της πανδημίας.

Οι αποζημιώσεις θα δοθούν μόλις εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής. «Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να βιώνουμε τις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες, στο ΥΠΑΑΤ δεσμευτήκαμε πως θα σταθούμε στο πλευρό όσων πλήττονται. Με μακροπρόθεσμο σχέδιο αλλά και άμεσες παρεμβάσεις» είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: 

«Ο σχεδιασμός είναι μέσα στον Μάιο 2021 να έχουν ολοκληρωθεί οι συγγραφές των πινάκων ζημιάς, και στη συνέχεια να γίνει η κοινοποίησή τους. Στόχος είναι, ουσιαστικά, σε διάστημα 5 μηνών, περίπου, να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, όταν σε αντίθεση στο παρελθόν οι αποζημιώσεις δίνονταν τμηματικά και ολοκληρώνονταν στα τέλη του επόμενου έτους από τη ζημιά».

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια