Διεργασίες στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών & Υπαατ για εξαίρεση των αγροτων & απαλλαγή από την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος των 650 ευρώ

Διεργασίες ώστε να εξαιρεθούν οι αγρότες από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ εκκινούν τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών...


Διεργασίες ώστε να εξαιρεθούν οι αγρότες από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ εκκινούν τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανκοίνωση επί του θέματος.

Σε συζήτηση που είχαν οι επικεφαλής των δύο υπουργείων, Σταϊκούρας- Βεσυρόπουλος και Λιβανός, τέθηκε το ζήτημα της απαλλαγής των αγροτών από το τέλος αυτό τουλάχιστον για το οικονομικό έτος 2020.

Σημειώνεται ότι χωρίς να υπάρξει κάποια υπουργική απόφαση, όπως συνέβη το προηγούμενο έτος για το 2019, τότε οι παραγωγοί του κανονικού καθεστώτος υποχρεούνται βάσει νόμου να καταβάλουν το ποσό των 650 ευρώ.

Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

Την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020, για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος, συζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο κ. Λιβανός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγροτική οικονομία, λόγω της πανδημίας, επιβάλλουν την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020, για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα μέτρων.

thessaliatv.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια