ΕΛΓΑ: Προσαυξημένη αποζημίωση για τους παραγωγούς του Συνεταιρισμού Ζαγοράς

Ο ΕΛΓΑ αποδέχθηκε το αίτημα της διοίκησης του Συνεταιρισμού για προσαυξημένη αποζημίωση των καλλιεργητών Π.Ο.Π. προϊόντων που είχαν υποστεί ...


Ο ΕΛΓΑ αποδέχθηκε το αίτημα της διοίκησης του Συνεταιρισμού για προσαυξημένη αποζημίωση των καλλιεργητών Π.Ο.Π. προϊόντων που είχαν υποστεί ζημιές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση της 26ης Μαίου 2020. Ο κανονισμός ασφάλισης φυτικού κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α. εμπεριέχει σχετική πρόβλεψη από την τελευταία επικαιροποίηση του 2011, ωστόσο απαιτήθηκε συστηματική προσπάθεια για την ενεργοποίηση του άρθρου.


Το αίτημα υποστήριξαν σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις , ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε και η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου. Τα μέλη του Συνεταιρισμού για πρώτη φορά πρόκειται να λάβουν προσαυξημένη αποζημίωση από ζημιά. 

 

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Κράββαρης

Ο Πρόεδρος κ. Κράββαρης, το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, εκ μέρους και των 800 περίπου μελών, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους τους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛ.Γ.Α. για την συνεργασία επί του θέματος, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλαν με τις ενέργειές τους στην θετική έκβαση του ζητήματος και κσι κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην Υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία από την πρώτη στιγμή κατανόησε την βαρύτητα του αιτήματος και από κοινού με τον Συνεταιρισμό προσπάθησε να αναδείξει το θέμα.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργούμενων μήλων έχουν κατοχυρώσει Π.Ο.Π. από το 1996, ενώ Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης είναι και τα Φιρίκια Πηλίου από το 2011.

ertnews.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια