Συμβουλές για καταπολέμηση της σφήκας καστανιάς

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς ενημερώνει τους καστανοπαραγωγούς όλων των περιοχών του Δήμου ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ...


Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς ενημερώνει τους καστανοπαραγωγούς όλων των περιοχών του Δήμου ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εξέτασης δειγμάτων καστανιάς, που συλλέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα από τον συντονιστή της Ομάδας Αγροτικών Κρίσεων σε θέματα φυτοπροστασίας της Περιφέρειας δρ. Εντομολογίας, Δ. Σταυρίδη, σε συνεργασία με τους ερευνητές του Μπενακείου, δρ. Απ. Καπράνα και του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» δρ. Δ. Αβτζή καθώς και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς, διαπιστώθηκε η επιτυχής εγκατάσταση του παρασιτοειδούς Torimous sinensis, το οποίο καταπολεμά τη σφήκα της καστανιάς. 

Τη φετινή χρονιά και μετά από επισκέψεις γεωπόνων του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου σε κτήματα με διαπιστωμένες προσβολές, παρατηρήθηκε ότι άρχισαν αυτήν την περίοδο να εμφανίζονται οι καινούργιες προσβολές από σφήκα και οι οποίες στις επόμενες ημέρες θα διακρίνονται καθαρά. 

Καλό είναι οι παραγωγοί να επισκεφτούν τα κτήματα στις επόμενες ημέρες για να διαπιστώσουν εγκαίρως τυχών προσβολές από σφήκα και να ενημερώσουν το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου.

 Στήλη Αγροτικά Εφόδια

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια