Μεσσηνία: Συνάντηση εργασίας για την απογραφή γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα

Συνάντηση εργασίας για την απογραφή του γεωργικού και του κτηνοτροφικού τομέα είχαν στο Διοικητήριο της Καλαμάτας ο αντιπεριφερειάρχης Μεσση...


Συνάντηση εργασίας για την απογραφή του γεωργικού και του κτηνοτροφικού τομέα είχαν στο Διοικητήριο της Καλαμάτας ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, και η υπεύθυνη της Στατιστικής Υπηρεσίας, Γεωργία Ξυπολίτου. Στη διάρκειά της έγινε συζήτηση για τις λεπτομέρειες του προγράμματος απογραφής γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, το οποίο θα υλοποιηθεί με την εποπτεία και ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η εν λόγω απογραφή διενεργείται κάθε δέκα χρόνια, αφορά το σύνολο της επικράτειας, και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 22 Ιουνίου, η δε συλλογή των δεδομένων θα γίνει μέσω ερωτηματολογίου.

Η ΠΕ Μεσσηνίας θα συμβάλει στο εγχείρημα με υπαλλήλους για τη στελέχωση της Περιφερειακής Ομάδας Εργασίας (ΠΟΕ) αλλά και με την παραχώρηση του αμφιθεάτρου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» για τη διενέργεια της συλλογής των στοιχείων από τους απογραφόμενους. Η όλη διαδικασία, μάλιστα, έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που ανέκυψαν λόγω της πανδημικής κρίσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, δήλωσε ότι η Περιφέρεια υποστηρίζει το πρόγραμμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σημείωσε τη σπουδαιότητα της απογραφής λόγω της αναφοράς της στον πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους ιδιοκτήτες αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να ανταποκριθούν με προθυμία και ειλικρίνεια, ώστε η συγκέντρωση των πρωτογενών δεδομένων να οδηγήσει στην επιτυχία της απογραφής.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια