Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Επί ξύλου κρεμάμενοι» οι δασεργάτες χωρίς στήριξη από την πολιτεία ...

«Ευλόγως οι δασεργάτες θεωρούν ότι είναι “επί ξύλου κρεμάμενοι”, καθώς μήνες τώρα, που η εστίαση δεν λειτουργεί, έχουν πρόβλημα διάθεσης των...


«Ευλόγως οι δασεργάτες θεωρούν ότι είναι “επί ξύλου κρεμάμενοι”, καθώς μήνες τώρα, που η εστίαση δεν λειτουργεί, έχουν πρόβλημα διάθεσης των καυσόξυλων και κατ’ επέκταση πρόβλημα διαβίωσης. Θέλω να πιστεύω ότι, όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και τώρα θα υπάρξει μέριμνα από την πολιτεία». 
 
Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την Αναφορά που κατέθεσε στους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα με την οποία ζητά να ενταχθούν και οι δασεργάτες στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης διότι με κλειστή την εστίαση δεν υπάρχει διακίνηση κάρβουνων, τα οποία μένουν απούλητα.


Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά που κατέθεσε στη βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συνηγορεί στο αίτημα του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, που του απέστειλε σχετική επιστολή με θέμα: «Αποκλεισμός των Δασεργατών από τον μηχανισμό στήριξης λόγω της πανδημίας». 

Σε αυτή διαμαρτύρονται ότι με βάση τις προϋποθέσεις που βάζει η εγκύκλιος 11956/36918321 ΚΥΑ (Β 1067) ΑΡΘΡΟ 1 Παράγραφος δ. οι περισσότεροι από τους 15.000 Δασεργάτες στην Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία δεν εντάσσονται στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα διαβίωσης, καθώς έχει παγώσει η διακίνηση καυσόξυλων και με κλειστή την εστίαση επί έξη μήνες τα κάρβουνα μένουν απούλητα. 

Οι δασεργάτες ζητούν να συμπεριληφθούν στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης, όπως έγινε με το πρώτο κύμα της πανδημίας

thessaliatv.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια