Αργεί η συνδεδεμένη στα ζώα - Προσπάθεια καταβολής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μεταξύ 14 & 17 Μαΐου

Αργεί η συνδεδεμένη στα ζώα- Έντονες είναι οι αντιδράσεις του κτηνοτροφικού κόσμου για τη μη πληρωμή των συνδεδεμένων ζωικών έτους 2020, που...


Αργεί η συνδεδεμένη στα ζώα- Έντονες είναι οι αντιδράσεις του κτηνοτροφικού κόσμου για τη μη πληρωμή των συνδεδεμένων ζωικών έτους 2020, που έμειναν εκτός του τελευταίου πακέτου πληρωμών. 

Μπορεί οι τιμές παραγωγού των αμνοεριφίων φέτος το Πάσχα να ήταν υψηλές αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μείωσε τη δυσαρέσκεια των κτηνοτρόφων οι οποίοι δεν πληρώθηκαν τις συνδεδεμένες ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Όπως έχει γραφτεί, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εργάζεται με στόχο η πληρωμή των συνδεδεμένων ζωικών, ύψους περί τα 80-85 εκατ. ευρώ να γίνει είτε στις 14 είτε στις 17 Μαΐου. 

Δεδομένων των μέτρων για τον κορονοϊό (τηλεργασία κ.λπ.), αλλά και του γεγονότος ότι έως τις 14-17 Μαΐου ή τα τέλη του μήνα, ο μηχανισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ θα δουλεύει την πληρωμή των ζωικών, μάλλον δύσκολο θεωρείται να τρέξει ταυτόχρονα και πληρωμή των υπόλοιπων ενιαίας 2020 (βασική ενίσχυση 3%, πρασίνισμα 5% και young farmers 10%). 

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει διαβεβαιώσει και το ΥπΑΑΤ και προβλέπει και ο σχετικός κανονισμός, όλες οι πληρωμές για το έτος αυτό, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2021. 

Στήλη Αγροτικά εφόδια 


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr


eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σχόλια