Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς με τίτλο «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία - ...


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς με τίτλο «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία - Ανακαλύπτοντας νέες τάσεις», το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Ελιάς “Krinos” και θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Ιουνίου.

Φιλοδοξία της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής είναι το συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή σημαντικοί επιχειρηματίες αλλά και ακαδημαϊκοί από εξαιρετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα όλου του κόσμου.

Τους νέους μηχανισμούς μέσω των οποίων το ελαιόλαδο προάγει την υγεία θα προσδιορίσει ο καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής και Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότας των ΗΠΑ Dr. Doug Mashek, ο οποίος είναι ο κεντρικός ομιλητής της δεύτερης μέρας των εργασιών.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Ελιάς “Krinos” και επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση”, Perrotis College, Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με τίτλο «Λίπανση, φυτοπροστασία, παραγωγικά συστήματα».

Η προϊσταμένη του Τμήματος Χημικών Αναλύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χημικός Δρ. Αλίκη Γαλή, θα παρουσιάσει τον Κανονισμό 2568/91, ο οποίος αναφέρεται στην οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιόλαδου.

Η ελαιογαστρονομία και ο ελαιοτουρισμός είναι το αντικείμενο της εισήγησης του αν. Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου, αντιπροέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας και σελέχους του Perrotis College, Δρ. Γιώργου Μπόσκου.

Ο καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας θα παρουσιάσει ένα νέο σύστημα AFQ πιστοποίησης στα γεωργικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης και της ελιάς.

Στις αλήθειες, τις προκλήσεις και τις διατροφικές αξίας της επιτραπέζιας ελιάς θα αναφερθεί η καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Μαρία Καψοκεφάλου.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Επιδημιολογίας (έδρα Susan Dwight Bliss) και διευθυντής του Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Yale, Βασίλης Βασιλείου θα αναφερθεί στις ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες στον κλάδο της ελιάς.

Ο διευθυντής Βιοφυτοφαρμάκων του Τμήματος Βιολογίας Φυτών του Πανεπιστημίου Rutgers, Dr. Michael Braverman, θα αναπτύξει τα δεδομένα υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές.Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου: www.medevents.gr

Η παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου είναι δωρεάν και απαιτείται εγγραφή στο: https://www.livemedia.gr/olive2021


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια