Να εξοφληθεί άμεσα το σύνολο των εκκρεμών επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους ζητά ο Βασίλης Κόκκαλης

Να εξοφληθεί άμεσα το σύνολο των εκκρεμών επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης. ...


Να εξοφληθεί άμεσα το σύνολο των εκκρεμών επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε κτηνοτροφική μονάδα στην Ελασσόνα, όπου συζήτησε για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο. Σε δήλωσή του ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει πως «οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας αυτό το κρίσιμο διάστημα της πανδημικής ύφεσης βρίσκονται σε δεινή κατάσταση με ευθύνη της Κυβέρνησης. 

Από τη μία έχουμε μία κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών που εκτινάσσουν το κόστος παραγωγής. Την ίδια ώρα, αδικαιολόγητα το κράτος δεν έχει καταβάλει το σύνολο των επιδοτήσεων για το 2020. 

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί, από την άμεση εξόφληση του συνόλου των επιδοτήσεων και των συνδεδεμένων, προκειμένου να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και στην ίδια τους τη διαβίωση». 

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης να φέρει το ζήτημα του κόστους παραγωγής ξανά στη Βουλή, αλλά και να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητώντας εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων.

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια