Μοριοδότηση νέων αγροτών – Οι αλλαγές

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει ο νέος πίνακας μοριοδότησης των νέων αγροτών.Στη δημοσιότητα δόθηκε ο νέος τελικός πίνακας με τη βαθμολογία ...


Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει ο νέος πίνακας μοριοδότησης των νέων αγροτών.Στη δημοσιότητα δόθηκε ο νέος τελικός πίνακας με τη βαθμολογία για την 3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020.


Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά στην πρόσθετη μοριοδότηση, εφ’ όσον το επιχειρηματικό σχέδιο των υποψηφίων προβλέπει την υλοποίηση επενδύσεων με ελάχιστη αξία προ ΦΠΑ τα 10.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις 10.000 ευρώ ί5 βαθμοί, 17.500 ευρώ και άνω, 10 βαθμοί, αναλογική βαθμολόγηση για τις ενδιάμεσες τιμές.


Η ελάχιστη βαθμολογία που οφείλει να συγκεντρώσει ο εν δυνάμει δικαιούχος, ανέρχεται στους 40 βαθμούς για τις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων και στους 45 βαθμούς για την υπόλοιπη χώρα.

Επίσης, αξιολογείται και βαθμολογείται ο βαθμός συνάφειας και επάρκειας των επαγγελματικών προσόντων των αρχηγών εκμεταλλεύσεων, το ετήσιο εισόδημα και πριμοδοτείται η ενίσχυση αρχηγών με χαμηλό ετήσιο εισόδημα. Αξιολογείται ακόμα, το ποσοστό ιδιοκτησίας στη γεωργική εκμετάλλευση (γεωργική γη και ζωικό κεφάλαιο, τα χαρακτηριστικά του τόπου μόνιμης κατοικίας των αρχηγών εκμεταλλεύσεων, η συμβολή του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας των Στρατηγικών των Περιφερειών.

Ο τελικός πίνακας μοριοδότησης ΕΔΩ

in.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια