Πώς η κορινθιακή σταφίδα άφησε πίσω την κρητική

Την άμεση κινητοποίηση των συναρμόδιων για την αναμπέλωση βλέπει ως αναγκαία κίνηση ο πρόεδρος της Ένωσης Αναμπέλωση για την Κρήτη μόνο στα...


Την άμεση κινητοποίηση των συναρμόδιων για την αναμπέλωση βλέπει ως αναγκαία κίνηση ο πρόεδρος της Ένωσης

Αναμπέλωση για την Κρήτη μόνο στα χαρτιά βλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς, ο οποίος με μια σκληρή δήλωση του επιτίθεται προς κάθε υπεύθυνο, τονίζοντας πως ήδη θα έπρεπε να προωθούνται λύσεις για το θέμα. Η αντίδραση του προέδρου της Ένωσης, περιλαμβάνει σε … μίξη, οργή, ευγένεια, λαγούς και σταφίδες.

Αφορμή για την «έκρηξη» του προέδρου αποτέλεσε το γεγονός ένταξης της κορινθιακής σταφίδας στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, το οποίο όμως δεν περιλαμβάνει όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έχει, την κρητική σταφίδα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης υποστηρίζει πως είναι χρέος της Κρήτης να χειριστεί ταχύτατα το ζήτημα, ενώ αφήνει έμμεσες αιχμές εναντίον της Περιφέρειας και της ΚΣΟΣ που θεωρητικά έχουν αναλάβει το θέμα. Την ίδια στιγμή βέβαια, κάνει μια μικρή υπαναχώρηση, υποστηρίζοντας πως εφόσον έχουν γίνει αντίστοιχα βήματα προόδου για την αναμπέλωση της Κρήτης και για την κρητική σταφίδα, τότε θα πρέπει να δοθούν τα εύσημα στους αρμόδιους.

«Στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εντάσσεται η κορινθιακή σταφίδα που αναμένεται σύντομα να εγκριθεί μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων φορέων της περιοχής» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωση του ο Σταύρος Γαβαλάς και προσθέτει:

«Για την Κρητική σταφίδα δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εξέλιξη όσον αφορά την περιβόητη αναμπέλωση που τόσο είχε διαφημιστεί από τον ίδιο τον υπουργό γεωργίας όταν είχε επισκεφτεί το Ηράκλειο και συγκεκριμένα την ΚΣΟΣ παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης του κυρίου Αρναουτάκη. Και επειδή όταν περνάει ο λαγός του ‘’παίζεις’’ αν δεν ξυπνήσουν οι αρμόδιοι φορείς που έχουν πάρει το θέμα πάνω τους τότε βλέπω για μια ακόμη φορά την αναμπέλωση να μένει στα χαρτιά».

Ο πρόεδρος της Ένωσης υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει άμεσα μια επαφή με το Υπουργείο και να μπει επιτακτικά το θέμα, αφού η Κόρινθος φαίνεται να το πέτυχε, γιατί όχι και εμείς, σταφίδα η μια σταφίδα και η άλλη.

«Η Ένωση Ηρακλείου είχε αναδείξει το θέμα της αναμπέλωσης, αλλά της είχε ζητηθεί διακριτικά να μην ασχοληθεί άλλο, αφού το είχε πάρει πάνω της η περιφέρεια Κρήτης και η ΚΣΟΣ όμως έχει δεσμευτεί να βοηθήσει όσο μπορεί όταν με το καλό εγκριθεί το πρόγραμμα με δικούς τις γεωπόνους όπως το έκανε φέτος με τη δακοκτονία παραχωρώντας στην περιφέρεια δέκα από αυτούς» αναφέρει καταληκτικά ο Σταύρος Γαβαλάς, προσθέτοντας:

«Και για να μην αδικήσω κανένα αν υπάρχει και για τη δική μας σταφίδα θετική εξέλιξή αλλά δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμα τότε ένα μεγάλο μπράβο στους αρμόδιους φορείς που το χειρίστηκαν».

patris.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια