Χρυσά βραβεία σε ελληνικό λάδι

  Οι βιολογικοί ελαιώνες «Σακελλαρόπουλου» απέσπασαν τα 5 κορυφαία χρυσά βραβεία των ARISTOLEO High Phenolic Table Olive Awards 2021, που πρ...

 

Οι βιολογικοί ελαιώνες «Σακελλαρόπουλου» απέσπασαν τα 5 κορυφαία χρυσά βραβεία των ARISTOLEO High Phenolic Table Olive Awards 2021, που πραγματοποιήθηκαν στο Τορόντο του Καναδά για 6η συνεχόμενη χρονιά. Τα Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards είναι ο διεθνής διαγωνισμός που μετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που βρίσκονται στις επιτραπέζιες ελιές.

Οι φαινόλες, τα πανίσχυρα αυτά μικροσυστατικά, με εξαιρετική φαρμακολογική δράση, ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά, διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και τους έχουν αποδοθεί ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές καθώς και νευροπροστατευτικές.


Τα υγειοπροστατευτικά συστατικά είναι πλέον μετρήσιμα με μεγάλη ακρίβεια με τη μέθοδο του Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR), που χρησιμοποιείται από Έλληνες επιστήμονες στη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων), σε συνεργασία με το World Olive Center for Health, το UC Davis California, καθώς και άλλα πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού. 

Ο διεθνής διαγωνισμός ARISTOLEO High Phenolic Table Olive Awards 2021 βασίζεται στη μέτρηση της συνολικής ποσότητας τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης (κυρίαρχων φαινολικών ενώσεων), όπως μετρήθηκε με τη μέθοδο NMR.


Μετά την ανακοίνωση των βραβείων ο Γεώργιος Σακελλαρόπουλος δήλωσε ότι «εδώ και 30 χρόνια στους βιολογικούς ελαιώνες μας, πιστεύουμε στον υγειοπροστατευτικό χαρακτήρα που έχουν τα εξειδικευμένα ελαιοπροϊόντα μας.


Αυτό όμως πλέον αποδεικνύεται, τόσο με επίσημες μετρήσεις και επιστημονικές μεθόδους όσο και με τη συμμετοχή των προϊόντων μας σε κλινικές μελέτες υπό την αιγίδα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Επομένως, τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα που παράγουμε αποκλειστικά στους ελαιώνες μας, έχουν πλέον αναγνωρισμένα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία, συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. 

Ο όρος βιο- ειτουργικά τρόφιμα καθίσταται ο πλέον κατάλληλος για να περιγράψει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας, που παράγονται με συγκεκριμένες μεθόδους και προϋποθέσεις, δίνοντάς τους ένα παγκόσμιο διαβατήριο στις αγορές».

 «Η προσήλωση στην πολύ υψηλή ποιότητα είναι μια δύσκολη οδός, αλλά είναι η οδός που έχουμε επιλέξει, χωρίς καμία παρέκκλιση όλα αυτά τα χρόνια. Χρησιμοποιούμε τις πλέον φυσικές τεχνικές, χωρίς τη χρήση χημικών ή προσθέτων, χωρίς θερμική ή χημική επεξεργασία», είπε ο κ. Σακελλαρόπουλος και πρόσθεσε: 

«Για τις βιολογικές επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων μας, συγκεκριμένα, ακολουθούμε τη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης με επιστημονική παρακολούθηση, χωρίς παστερίωση και με εφαρμογή αυστηρών προτύπων για την ποιότητα και την ασφάλειά τους. 


Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων οδήγησε τις επιτραπέζιες βιολογικές μας ελιές, στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως για την υγειοπροστατευτική τους αξία». 


Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 23 Απριλίου 2021 και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων «Σακελλαρόπουλου» (https://www.bioarmonia.gr) είναι κορυφαίες παγκοσμίως στην περιεκτικότητα φαινολών και για τον λόγο αυτόν κατατάχθηκαν στις πρώτες θέσεις, συγκεντρώνοντας ένα διπλό χρυσό και τέσσερα χρυσά βραβεία, κατακτώντας και τις 5 πρώτες θέσεις. 

Αναλυτικά, οι βραβευμένες επιτραπέζιες ελιές είναι: 


  • ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ - Διπλό Χρυσό βραβείο - EXTREME HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 2100 mg/kg)
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ - Χρυσό βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1900 mg/kg)
  • ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ - Χρυσό βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1830 mg/kg)
  • ΚΑΛΑΜΩΝ - Χρυσό βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1700 mg/kg)
  • ΤΕΛΙΕΣ - Χρυσό βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1570 mg/kg)


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελιές «Βαλσαμικές» σημείωσαν νέο ρεκόρ συγκέντρωσης φαινολών (2100 mg/kg), η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε δείγμα επιτραπέζιων ελιών από όλες τις συμμετοχές στα βραβεία Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards έως σήμερα. 

Όπως είπε ο κ. Σακελλαρόπουλος: «Πρόσφατα, ο καθηγητής Μαγιάτης Προκόπης ανέλυσε τα αποτελέσματα της νέας κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε με τις βιολογικές ελιές τύπου Καλαμών των «ελαιώνων Σακελλαρόπουλου» σε πάνω από 100 ασθενείς.


Η μελέτη έδειξε ότι καταναλώνοντας 5 ελιές ημερησίως για έναν μήνα, η χοληστερίνη μπορεί να μειωθεί έως και 50 μονάδες, χωρίς καμία άλλη φαρμακευτική παρέμβαση ή αλλαγή στη διατροφή (https://www.youtube.com/watch?v=ttEbbkFuR-E)». 

Οι «ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» μετά και από αυτές τις διακρίσεις συμπληρώνουν 238 βραβεία, σε διεθνείς διαγωνισμούς για τη γεύση, την ποιότητα και την υγειοπροστατευτικότητα των ελαιοπροϊόντων τους.

 

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια