Ξεκίνησε η συγκομιδή καρπουζιού στην Τριφυλία

   Ξεκίνησε χθες από το Λιμενάρι Φιλιατρών η συγκομιδή του πρώτου υπαίθριου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας, με πολύ καλές αποδόσεις κ...

  

Ξεκίνησε χθες από το Λιμενάρι Φιλιατρών η συγκομιδή του πρώτου υπαίθριου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας, με πολύ καλές αποδόσεις και προοπτικές.

Για ακόμη μια χρονιά το πρώτο υπαίθριο καρπούζι κόβεται από τους παραγωγούς Γιώργο και Σπύρο Μιχαλακόπουλο και Αντώνη Θεοδωρόπουλο, σε ποικιλία “Σελήνη” που είναι μία από τις υπερπρώιμες που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Το πρώτο φορτίο έφυγε για την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, ενώ το επόμενο διάστημα που θα εντατικοποιηθεί η συγκομιδή, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εξαγωγές.

Μιλώντας στην «Ε» ο Σπύρος Μιχαλακόπουλος επισήμανε πως ξεκίνησαν χθες τη συγκομιδή, με το πρώτο φορτίο να πηγαίνει στη Λαχαναγορά από τον έμπορο Kokolios Fruits. 

«Ήταν μια καλή χρονιά και ο καιρός βοήθησε σημαντικά την καλλιέργεια. Έτσι υπάρχει εξαιρετική ποιότητα αλλά και πολύ καλές αποδόσεις, ενώ και οι τιμές ξεκίνησαν σε πολύ καλά επίπεδα» τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι οι φυτεύσεις του καρπουζιού έγιναν στις 10 Φεβρουαρίου και όλα εξελίχθηκαν ομαλά, ειδικά μετά το ξεσκέπασμα των καρπουζιών, καθώς ο καιρός δεν δημιούργησε προβλήματα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Από εκεί και πέρα να σημειωθεί ότι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή της Τριφυλίας είναι περίπου στα 6.000 στρέμματα, ενώ σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξηθούν οι συγκομιδές, με την κορύφωσή τους να αναμένεται προς το τέλος του μήνα, εφόσον φυσικά και ο καιρός συνεχίσει να είναι ευνοϊκός.

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια