Βρετανία: Νόμος αναγνωρίζει για πρώτη φορά ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο βρετανικός νόμος είναι ένα βήμα πριν αναγνωρίσει για πρώτη φορά ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κέ...


Ο βρετανικός νόμος είναι ένα βήμα πριν αναγνωρίσει για πρώτη φορά ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κέρδισαν αυτήν τη μάχη. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα εκδώσει μια σειρά μέτρων για την ευημερία των ζώων, μία εκ των οποίων θα είναι η απαγόρευση των εξαγωγών ζώων, καθώς και η απαγόρευση κυνηγετικών τρόπαιων.

Οι μεταρυθμίσεις θα εισαχθούν μέσα από μια σειρά νομοσχεδίων, συμπεριλαμβανομένου και του νομοσχεδίου που αναφέρεται στα συναισθήματα των ζώων και θα καλύπτει ζώα εκτροφής και κατοικίδια σε όλη την περιφέρεια της χώρας. Επίσης, θα περιλαμβάνει προστατευτικές συνθήκες για τα ζώα σε άλλες χώρες, μέσω απαγορεύσεων για ελεφαντόδοντο, πτερύγια καρχαρία και ίσως στο φουά γκρα.

Το φουά γκρα, για παράδειγμα, παράγεται με τρομερά σκληρές πρακτικές. Οι πάπιες και οι χήνες στριμώχνονται σε υπόστεγα, ταΐζονται με το ζόρι πολλές φορές με ένα σωλήνα που μπαίνει στο λαιμό τους, το συκώτι τους διογκώνεται έως και δέκα φορές πάνω από το κανονικό και έπειτα θανατώνονται.

 in.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια