Αυξημένο το ενδιαφέρον για «πράσινο τρύγο» σε Κορινθία & Αργολίδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του «πράσινου τρύγου» τόσο στην Κορινθία όσο και στην Αργολίδα. Όλα δείχνουν ότι αυτήν τη χρονιά ο α...


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του «πράσινου τρύγου» τόσο στην Κορινθία όσο και στην Αργολίδα. Όλα δείχνουν ότι αυτήν τη χρονιά ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί είναι σαφώς μεγαλύτερος από την περασμένη και αυτό το γεγονός αναμένεται να επηρεάσει θετικά τη διαμόρφωση της τιμής στη χονδρική πώληση.

Στην Κορινθία, όπως μας δήλωσε ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ, Γιώργος Μουτάφης, «οι αιτήσεις για επιδότηση του ‘‘πράσινου τρύγου’’ είναι 275 και αφορούν 620 αμπελοτεμάχια. Έχουμε τελειώσει τον έλεγχο και αυτό που φαίνεται είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν θα ενταχθεί με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί». Μέχρι στιγμής, στην Κορινθία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου και από τη Δευτέρα αρχίζει η διαδικασία των ενστάσεων.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει βοηθήσει πάρα πολύ τους αμπελουργούς, γιατί τους ενισχύει άμεσα. Έχει μεγάλη διαφορά με την απόσταξη, καθώς συμφέρει για την αποσυμφόρηση του προϊόντος και αναβαθμίζει την ποιότητα», εξηγεί ο παραγωγός Θοδωρής Τσάνος από τη Νεμέα.

Όπως ο ίδιος προσθέτει, «ο πράσινος τρύγος βοηθάει στη διαμόρφωση των τιμών των σταφυλιών που μπορεί να καλύψει την όποια διαφορά παρουσιάζεται στις τιμές της χονδρικής. Το ότι δεν είχαμε πτώση των τιμών στη λιανική οφείλεται στην απόφαση να μην υπάρξει κατάρρευση των τιμών λόγω και των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία».

Αυξημένο, όμως, ήταν το ενδιαφέρον των αμπελουργών για τον «πράσινο τρύγο» και στην Αρκαδία, όπου σύμφωνα με την Αδαμαντία Παπανικολάου από τη ΔΑΟΚ, έχουν κατατεθεί περισσότερες αιτήσεις σε σχέση με πέρσι. «Φέτος, κατατέθηκαν 85 αιτήσεις που αντιπροσωπεύουν 1.029 στρέμματα. Την περασμένη χρονιά, είχαν κατατεθεί για το ίδιο πρόγραμμα και εντάχθηκαν 35 άτομα περίπου».


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια