Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έτοιμο το έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στην Τ.Κ. Φύλλου

  Ένα σημαντικό έργο, που δίνει νέα προοπτική σε χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα, από την Π.Ε. Καρδίτσας. Πρόκειται ...

 

Ένα σημαντικό έργο, που δίνει νέα προοπτική σε χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα, από την Π.Ε. Καρδίτσας.


Πρόκειται για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στην Τ.Κ. Φύλλου. Το έργο επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Φύλλου, κ. Βάιο Γιώτα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: 

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου για αυτό το πραγματικά σπουδαίο έργο, που η Π.Ε. Καρδίτσας ολοκλήρωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαμά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου είναι μια παρέμβαση με ιδιαίτερη δυναμική για τον πρωτογενή τομέα. Δεν εξασφαλίζει απλά την απρόσκοπτη και μεγαλύτερη ροή αρδευτικού νερού στις καλλιέργειες, μειώνοντας έτσι το αρδευτικό κόστος και την απώλεια νερού, αλλά εξασφαλίζει την αρδευτική ικανότητα σε μεγαλύτερο αριθμό στρεμμάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το έργο είναι μια υδάτινη ανάσα για τις αρδευτικές ανάγκες 2.000 περίπου στρεμμάτων, επιλύοντας ένα από τα βασικά προβλήματα των παραγωγών. Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, πρόκειται για τμήμα μιας ευρύτερης εργολαβίας προϋπολογισμού 279.998,94 ευρώ, με προμήθεια σωλήνων άρδευσης από μη πλαστικοποιημένο πολυβινυλο-χλωρίδιο, καθώς και σωλήνες πολυαιθυλενίου για τη μεταφορά νερού γενικής χρήσης. Οι σωλήνες αυτοί αντικατέστησαν σε μήκος 5 χλμ. τμήματα υπαρχόντων επιφανειακών αγωγών άρδευσης, οι οποίοι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά και της παλαιότητάς τους παρουσίαζαν μεγάλες απώλειες νερού. Σ’ αυτό το πλαίσιο και με μία νέα εργολαβία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ποσού 120.000 ευρώ, θα αντικατασταθούν 3 γεωτρήσεις στα αγροκτήματα Φύλλου, Ορφανών και Λεύκης».


Για τη σπουδαιότητα του έργου αυτού, αλλά κυρίως για την προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας να υποστηρίξει και να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε:

 «Μέσα από συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους, τους Δήμους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες και με βάση τον σχεδιασμό μας, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, υλοποιούμε έργα που δίνουν ώθηση στις καλλιέργειες και στόχος μας είναι να επεκτείνουμε το πρόγραμμα υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου. Γινόμαστε έτσι σύμμαχοι του αγρότη – παραγωγού, διευκολύνοντας και εκσυγχρονίζοντας την παραγωγική διαδικασία, με έργα ουσίας όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός».

eleftheria.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια