Με βαριά καρδιά ξεκίνησαν οι εργασίες μεταφύτευσης των καπνών από τα φυτώρια στα χωράφια...

Με βαριά καρδιά ξεκίνησαν οι εργασίες μεταφύτευσης των καπνών από τα φυτώρια στα χωράφια, καθώς η αβεβαιότητα για τις τιμές κυριαρχούν στις ...


Με βαριά καρδιά ξεκίνησαν οι εργασίες μεταφύτευσης των καπνών από τα φυτώρια στα χωράφια, καθώς η αβεβαιότητα για τις τιμές κυριαρχούν στις τάξεις των καπνοπαραγωγών της επαρχίας Ελασσόνας.

Λόγω καιρικών συνθηκών η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε μία εβδομάδα περίπου και μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα είναι σε εξέλιξη οι καλλιεργητικές φροντίδες σταθερά στα 4.000 στρέμματα του τοπικού Καπνικού Συνεταιρισμού.

Η ποικιλία «Κατερίνης» κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ σε λιγότερα στρέμματα μπαίνει η virginia και ο μπασμάς. Σχετικά με τις τιμές, αν και έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια με τις καπνοβιομηχανίες, εν τούτοις κανείς δεν εγγυάται αν αυτά θα τηρηθούν στο ακέραιο.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του Συνεταιρισμού «οι έμποροι αφήνουν να εννοηθεί ότι φέτος η ζήτηση στην αγορά έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό».

Περί τις 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή, ενώ οι παραγωγοί αναμένουν τις σχετικές ρυθμίσεις για την απασχόληση των αλλοδαπών εργατών γης. Προφανώς θα ισχύσει το καθεστώς της τρίμηνης απασχόλησης με δικαίωμα παράτασης άλλων τριών μηνών.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια