Συμβουλές για τη σεπτορίωση στη φιστικιά

   Χρήσιμες καλλιεργητικές συμβουλές παρέχει στους παραγωγούς φιστικιάς το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας και Φυτών Βόλου για την αντιμετώπι...

  

Χρήσιμες καλλιεργητικές συμβουλές παρέχει στους παραγωγούς φιστικιάς το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας και Φυτών Βόλου για την αντιμετώπιση της σεπτορίασης. Όπως αναφέρει η Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της «η ασθένεια αυτή προσβάλλει τα φύλλα δημιουργώντας και στις δύο επιφάνειες πολυάριθμες, μικρές, μαύρες κηλίδες.

Τα φύλλα πέφτουν πρόωρα με αποτέλεσμα την εξασθένηση των δέντρων, την ευαισθητοποίησή τους σε προσβολές από σκολύτες και τη μείωση της παραγωγής την επόμενη χρονιά. 


Η ασθένεια ευνοείται από υψηλή σχετική υγρασία. Έτσι, οι μολύνσεις ξεκινούν την άνοιξη και μπορούν να συνεχιστούν μέχρι την πτώση των φύλλων, εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Αντιμετώπιση: 


Συνιστάται προληπτικός ψεκασμός στο βλαστικό στάδιο που το περικάρπιο θα αποκτήσει μήκος 1 εκατοστό. Οι ψεκασμοί θα πρέπει να επαναλαμβάνονται ανάλογα με την ένταση της προσβολής στο δενδροκομείο και στην περιοχή και εφόσον επικρατούν συνθήκες υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας. Το Κέντρο στην ανακοίνωσή του αναφέρεται και στις εγκεκριμένες δραστικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια