Δήμος Ελασσόνας: Ένταξη του έργου Αγροτικής Οδοποιίας προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ελασσόνας» με την υπ’ αρ. 74...


Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ελασσόνας» με την υπ’ αρ. 743/26-07-2021 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα με επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.017.604,62 ευρώ και συνολικό προϋπολογισμό 1.833.500,00 ευρώ.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση υφιστάμενων χωματόδρομων της Κοινότητας Δολίχης και της Κοινότητας Τσαριτσάνης του Δήμου Ελασσόνας, και αποτελείται από τα παρακάτω δύο (2) υποέργα:

 • «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στην κοινότητα Δολίχης του Δήμου Ελασσόνας» μήκους περίπου 4 χλμ, προϋπολογισμού 1.192.000,00 € (με ΦΠΑ)
 • «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στην κοινότητα Τσαριτσάνης του Δήμου Ελασσόνας» μήκους περίπου 2,5 χλμ, προϋπολογισμού 641.500,00 € (με ΦΠΑ)

Ο Δήμος Ελασσόνας θα συμβάλει με ίδιους πόρους κατά το ποσό των 600.000,00 € (με ΦΠΑ) στο υποέργο 1 και κατά το ποσό των 215.895,38 € (με ΦΠΑ) στο υποέργο 2.

Την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση του έργου εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και αγροτικής οδοποιίας κ. Ιωάννης Δραγατσίκης και δήλωσε: «Δώσαμε εξ αρχής προτεραιότητα στις μελέτες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας και πλέον με τη χρηματοδότηση αυτών των μελετών από το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσουμε στη βελτίωση του αγροτικού δικτύου και τη διευκόλυνση των αγροτών μας. Ο πρωτογενής τομέας είναι η πλουτοπαραγωγική βάση του δήμου μας και χρειάζεται διαρκή υποστήριξη. Η περιοχή της Δολίχης έχει πολλές αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που θα επωφεληθούν και ο κάμπος της Τσαριτσάνης θα ανακτήσει και πάλι την αξία του, με την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον Ομαδικό Αμπελώνα, με χιλιάδες στρέμματα γης να εξυπηρετούνται από αυτόν».

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΛΙΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ»


Η μελέτη του έργου για την Κοινότητα Δολίχης αφορά σε εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης υφιστάμενης οδού μήκους 4.100,00μ στη θέση «Καστρί», καθώς ο χωματόδρομος είναι κατεστραμμένος και τους μήνες με έντονες βροχοπτώσεις η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Σκοπός της ασφαλτόστρωσης της οδού είναι η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ:
 • χωματουργικές εργασίες
 • εργασίες τεχνικών έργων
 • εργασίες οδοστρωσίας
 • εργασίες ασφαλτόστρωσης
 • εργασίες σήμανσης-ασφάλειας

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ»


Η μελέτη του έργου για την Κοινότητα Τσαριτσάνης αφορά σε εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης υφιστάμενης οδού μήκους 2.350,00μ στη θέση «Τουρναβόστρατα», καθώς ο χωματόδρομος είναι κατεστραμμένος και τους μήνες με έντονες βροχοπτώσεις η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Σκοπός της ασφαλτόστρωσης της οδού είναι η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ:
 • χωματουργικές εργασίες
 • εργασίες τεχνικών έργων
 • κατασκευή προστασίας, του αγωγού καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.), CASING διαιρεμένου τύπου, σε όλο το μήκος του αγωγού καυσίμων που διέρχεται από την οδό
 • εργασίες οδοστρωσίας
 • εργασίες ασφαλτόστρωσης
 • εργασίες σήμανσης-ασφάλειας

πηγή:larissanet.gr

Σχόλια