Πελοπόννησος: Στις 23 Αυγούστου η προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων της Μεσσηνίας

Στις 23 Αυγούστου θα γίνει προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων της Μεσσηνίας, και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα μπορούν να επιβεβαιώσου...


Στις 23 Αυγούστου θα γίνει προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων της Μεσσηνίας, και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα μπορούν να επιβεβαιώσουν και να διορθώσουν την καταγραφή ή να υποβάλουν ένσταση μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.


Το Ελληνικό Κτηματολόγιο και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν ξεκινήσει να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα στους ιδιοκτήτες της Μεσσηνίας.

Το μήνυμα γράφει:

"Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές που βλέπετε αναλυτικά παρακάτω, η 23η Αυγούστου 2021 είναι η ημερομηνία έναρξης της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2021, αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

- Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)

- Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση επανεξέτασης στοιχείων (μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2021), ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού".

Θ.Λ.

Σχόλια