Έφτασε τα 43 λεπτά η πώληση του σιταριού - Ράλι τιμών επικρατεί στις διεθνείς αγορές...

Στην υψηλότερη τιμή πανελλαδικά, που αποτυπώνει και το ράλι τιμών που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, πουλάει το σιτάρι του ο Συνεταιρισμός ...


Στην υψηλότερη τιμή πανελλαδικά, που αποτυπώνει και το ράλι τιμών που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, πουλάει το σιτάρι του ο Συνεταιρισμός Χάλκης.

Η Διοίκηση αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για τις αποθηκευμένες ποσότητες των σιτηρών που διαθέτει, με τιμή πώλησης τα 43 λεπτά (42 λεπτά τιμή παραγωγού).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δημήτρη Μέρα «μετά το αυξημένο ενδιαφέρον των αγορών για τα σιτηρά, αποφασίσαμε να πουλήσουμε τις εναπομείνασες ποσότητες με 43 λεπτά. Κάποιοι παραγωγοί παραμένουν διστακτικοί, αναμένοντας περαιτέρω άνοδο των τιμών. Άλλοι που έχουν ανάγκη τα χρήματα εμφανίζονται θετικοί».

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Αυγούστου ο Συνεταιρισμός πούλησε 500 τόνους με 30 λεπτά, προ ημερών άλλους 200 τόνους με 38 λεπτά, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ανταπόκριση των ιδιωτών στη νέα αυξημένη τιμή.

Οι στρεμματικές αποδόσεις φέτος, στην ευρύτερη περιοχή της Χάλκης ήταν ικανοποιητικές (μέση στρ. απόδοση 500- 550 κιλά), ενώ συνολικά στις αποθήκες του ο Συνεταιρισμός είχε συγκεντρώσει 2.300 τόνους. Χρήση των αποθηκευτικών χώρων του Συνεταιρισμού κάνουν και τρεις παραγωγοί μέλη του, οι οποίοι αλώνισαν πάνω από 800 τόνους και οι οποίοι πουλούν μεμονωμένα.

Υπενθυμίζεται ότι στον κάμπο πολύ νωρίς, ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου πούλησε με 28,5 λεπτά το κιλό, η ΕΑΣ Βόλου 34 λεπτά (32 λεπτά τιμή παραγωγού), ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου ο Συνεταιρισμός Νίκαιας θα βγάλει νέα πρόσκληση, τόσο για τα συμβολαιακά, όσο και για τα ελεύθερα σιτηρά. Στις 15 Ιουλίου η πρώτη πρόσκληση αφορούσε τιμή παραγωγού 27 λεπτά!

Ρεπ.: Γ. Ρούστας

πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια