Μεσσηνία: Πρώτη επετειακή εκδήλωση σήμανσης 71 αιωνόβιων δέντρων της Ελληνικής Επανάστασης

Στο πλαίσιο του επετειακού ερευνητικού προγράμματος “1821 – 2021: Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης” που τελεί υπό την Αιγίδα τ...


Στο πλαίσιο του επετειακού ερευνητικού προγράμματος “1821 – 2021: Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης” που τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας ξεκινάει τις επετειακές εκδηλώσεις σήμανσης των 71 αιωνόβιων δέντρων ελευθερίας της Πελοποννήσου που σχετίζονται με ιστορίες και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν με την πρώτη επετειακή εκδήλωση σήμανσης της γηραιότερης Λυγαριάς της Ελλάδας και πιθανόν της Ευρώπης, που αποτέλεσε μάρτυρας της πρώτης πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων (πρόκειται για τη Μάχη Κάτω Μηναγίων που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας από το Δήμο Πύλου Νέστορος).

Η επετειακή εκδήλωση έγινε την  Πέμπτη (26 Αυγούστου) στις 6:30 μ.μ. στον οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 30 Αυγούστου (6.00 μ.μ.), με τη σήμανση της μνημειακής Ελιάς που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Λυγιάς.

Στις εν λόγω επετειακές εκδηλώσεις θα παραστεί η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια