Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου: Πρόταση Νικ. Πρίντζου για δωρεές ακινήτων της ΕΒΟΛ σε Δήμο & Συλλόγους

Πρόταση Νικ. Πρίντζου για δωρεές ακινήτων της ΕΒΟΛ σε Δήμο και Συλλόγους Για την κάλυψη πολιτιστικών και άλλων αναγκών τους - Το σχέδιο για ...


Πρόταση Νικ. Πρίντζου για δωρεές ακινήτων της ΕΒΟΛ σε Δήμο και Συλλόγους
Για την κάλυψη πολιτιστικών και άλλων αναγκών τους - Το σχέδιο για νέο Δημαρχείο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. 

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κος Νικήτας Πρίντζος έκανε την πιο κάτω δήλωση στα ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου συνεχίζει την τελευταία τουλάχιστον δεκαπενταετία να έχει θετική πορεία και σημαντικά κέρδη.Το 2020 τα κέρδη ανήλθαν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το 2021 με τα ως τώρα στοιχεία τα κέρδη αναμένονται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα.

Η ρευστότητα του Συνεταιρισμού είναι σημαντική, πραγματοποιούνται επενδύσεις, δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις, δεν έχει οφειλές και οι προοπτικές διαγράφονται ευοίωνες.

Ο κος Πρίντζος στη συνέχεια ανέφερε τα εξής:

Όλα τα αδρανή ακίνητα (εκτός πολύ λίγων εξαιρέσεων) τα οποία βρίσκονται στα 15 χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου (κυρίως αποθήκες και οικόπεδα) να δοθούν Δωρεάν σε Κοινωφελείς και Κοινωνικούς Φορείς (στον Δήμο, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους σε Αθλητικούς Συλλόγους, σε Παιδικούς Σταθμούς κ.λπ.) προκειμένου να εξυπηρετήσουν κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων του κάθε χωριού. Το σύνολο της αξίας των ακινήτων αυτών υπολογίζεται περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το Κεντρικό οικόπεδο το οποίο έχει ο Α.Σ. Βόλου στο Βελεστίνο, αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ και εκτάσεως 3,5 στρεμμάτων να δοθεί Δωρεάν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου υπό την προϋπόθεση να κατασκευαστεί εκεί το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ του Δήμου Ρήγα Φεραίου, το οποίο θα είναι σύγχρονο και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής, αλλά και θα είναι αντάξιο της Ιστορίας και της Πατρίδας του Ρήγα Φεραίου.

Επίσης, όταν ο Δήμος ολοκληρώσει τα διαδικαστικά και εκδώσει τη μελέτη και την άδεια κατασκευής του έργου, ο Α.Σ. Βόλου θα καταβάλει το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Εάν συνεχισθεί το 2022 η κερδοφορία του Α.Σ. Βόλου τότε θα δώσει άλλες 500.000,00 ευρώ έτσι ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα στην κατασκευή του Δημαρχείου.

Ο Πρόεδρος σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι θέλει να επισημάνει τρία σημεία:

«Το πρώτο είναι ότι θα κάνω την πρότασή μου αυτήν τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού, η οποία έχει και την αρμοδιότητα να αποφασίσει σχετικά ως ανώτατο όργανο.
Δεύτερον, με την πρότασή μου αυτή δεν αποβλέπω σε προσωπικά οφέλη, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Κυρίαρχο μέλημά μου είναι να είμαι χρήσιμος και να βοηθήσω τον τόπο μου.
Τρίτον, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η πρότασή μου αυτή αποσκοπεί στο να επιφέρει κάποιο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος ούτε υποκρύπτει άλλη πολιτική σκοπιμότητα.
Γι’ αυτό άλλωστε εφ’ όσον η πρότασή μου λάβει την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού, θα απευθυνθεί στο σύνολο των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής.
Στη Δημοκρατία, η εξουσία άλλωστε εναλλάσσεται και το όφελος θα πρέπει να αφορά μόνο το σύνολο των δημοτών μας.
Τελειώνοντας, θα πρέπει να πω ότι εφόσον αποφασισθεί από τη Γενική Συνέλευση θα προτείνω ο Α.Σ. Βόλου να μετατρέψει, ανακατασκευάσει και διαμορφώσει το κτίριο των 110 τ.μ. που ήταν γραφεία στο οικόπεδο του Βελεστίνου, σε εκκλησάκι στο όνομα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης που είναι η προστάτιδα του Α.Σ. Βόλου».


Πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια